SERIE A : Lazio wint, met onnodig spannend slot

LAZIO v GENOA 4-3

Afbeelding

Lazio won zondagmiddag haar thuiswedstrijd van Genoa, in een doelpuntenfestival met nog een spannend slot op het einde. Met de broodnodige 3 punten zet zo druk op de top 4, in de achtervolging op de Champions League tickets. Coach Inzaghi koos voor Hoedt in de defensie, voor de geschorste Acerbi, en Lulic kreeg een basisplaats op de linkerflank.

Het wedstrijdbegin was één en al Lazio, met kans op kans voor de thuisploeg, maar bij tegenstander stond doelman Perin in de weg, bij pogingen van Immobile, Luis Alberto en Milinkovic. En net op het moment dat Lazio minder kansen creeërde kwam de 1-0.

Lazio-Genoa 4-3: tabellino, statistiche e marcatori

Op het half uur scoort Lazio met een ‘gelukje’, als een aanval in de zestien ontzet wordt door Genoa verdediger Radovanovic, maar hij knalt tegen de schenen van Correa, die zo de bal in doel devieërt voor de verdiende 1-0 voorsprong.

Nog voor de pauze komt de 2-0, met terug verdediger Radovanovic in de hoofdrol. Hij maakt een fout in de zestien, op Immobile. Strafschop Lazio en Immobile knalt de 2-0 binnen, zijn 149e doelpunt voor Lazio, net voor de pauze.

Lazio-Genoa, le immagini dal campo di gioco - Le foto
Lazio-Genoa 4-3: commento al risultato della partita

De 2e helft begint voor Lazio met een afknapper. De eerste aanval van de bezoekers brengt Ghiglione in stelling, zijn voorzet gaat door de benen van doelman Reina, maar de inlopende Marusic brengt ongeluk de bal in doel, Lazio 2 Genoa 1.

Maar geen getreur, want 2 minuten later is er een Lazio aanval via diverse station, de bal komt bij Luis Alberto, die met een krul vanop de zestienmeter de 3-1 scoort naast de grabbelende doelman Perin van Genoa.

En nog binnen het kwartier lijkt de wedstrijd gespeeld, een counter via Immobile en Luis Alberto brengt de Argentijn voor doel. Hij twijfelt niet en schiet de 4-1 in doel, zijn 8e doelpunt van het seizoen in de Serie A.

Lazio-Genoa 4-3: super Correa, finale con il brivido
Afbeelding

Lazio gaat door op dit elan, en laat de 5-1 liggen, de beste kans was voor Immobile. Coach Inzaghi neemt Leiva eruit voor Cataldi, en in de 80e minuut haalt hij Badelj neer in de zestien. Strafschop Genoa en Scamacca brengt de score tot 4-2.

En één minuut later valt de 4-3 uit de lucht, Shomurodov knalt de bal binnen naast doelman Reina, en brengt zo de wedstrijd nog tot een spannend slot. Maar Genoa heeft geen energie meer om een onverhoopt punt te nemen,

Lazio speelt de wedstrijd uit en wint verdiend, maar slikt te eenvoudig tegendoelpunten tegen de mindere goden van de Serie A. Lazio blijft 6e in het spoor van de Top 5, maar heeft nog steeds één wedstrijd minder gespeeld.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s