SERIE A : Lazio swingt over AC Milan heen

LAZIO v AC MILAN 3-0

Afbeelding

Lazio mengt zich terug in het Top 4 debat, met een klinkende 3-0 overwinning tegen AC Milan, dat met deze nederlaag uit de Top 4 valt. Lazio volgt op de 6e plaats op 5 punten, maar met nog 1 inhaalwedstrijd tegoed.

Beiden teams konden niet rekenen op een draw, gezien door de overwinningen van Atalanta en Napoli de Top 4 werd herschikt. Milan moest winnen om 2e te blijven staan, en voor Lazio waren de 3 punten broodnodig, om de Top 4 in vizier te houden.

Afbeelding

Bij Lazio was er de terugkeer van coach Inzaghi op de bank, na 2 weken quarataine. Hij koos verrassend voor Lulic op de linkerflank, met de overige 10 vaste namen.

Afbeelding

 Al binnen de eerste minuut kreeg Milan een kans, maar doelman Reina was bij de pinken. En Lazio brak meteen de wedstrijd open aan de overkant één minuut later. Een aanval via Correa en Immobile, bracht de Argentijn in stelling alleen voor doelman Donnarumma. Eén dribbel en de linkervoet bracht de bal in het lege doel, Lazio 1 AC Milan nog voor de 2e minuut.

Afbeelding

Nog in de 5e minuut was Immobile dicht bij de 2-0, maar doelman Donnarumma bracht redding. Lazio bleef gaan, op zoek naar de 2-0, maar die kwam er niet snel. De bezoekers hadden schuchtere pogingen met Mandzukic, Saelemaekers en Calhanoglu. Bij Lazio slikt Acerbi geel nog voor de pauze, met een schorsing tot gevolg in de volgende wedstrijd thuis tegen Genoa.

In de 42e minuut is er de perfecte counter van Lazio, met als eindstation Lazzari. Hij verschalkt met een laag schot de Milan doelman. Doch duurt het feestje niet lang, want de VAR komt tussen en ziet Lazzari enkele millimeters off-side.

Na de pauze trekt Lazio haar elan door, en in de 51e minuut is terug Correa de kwelduivel voor de Milanezen. Hij is verdediger Tomori te snel af in zijn dribble, en met een laag schot schiet hij de 2-0 binnen naast doelman Donnarumma.

De bezoekers uit Milan lijken geslagen, want er komt geen reactie op het veld. Lazio controleert de wedstrijd en kan naar wil counteren. Zo scoort Immobile met een geweldige stift ei zo na de 3-0, de paal denkt er anders over.

Doch is dit uitstel, want in de 85e minuut scoort Lazio’s topschutter de 3-0, na een geweldige aanval over verschillende stations. Voor King Ciro doelpunt nummer 148 bij S.S. Lazio.

Afbeelding

Een klinkende 3-0 overwinning, die Lazio terug geloof moet geven om de Top 4 te benaderen, met nog één inhaalwedstrijd tegoed. Voor de bezoekers uit AC Milan een kleine ramp, want zij vallen voor het eerst sinds lang uit de top 4.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s