SERIE A : Napoli slacht mak Lazio af

NAPOLI v LAZIO 5-2

Afbeelding

Het duel tussen de nummers 5 en 6 in de Serie A ging naar de thuisploeg Napoli, die zo hun ambities voortzetten om de top 4 te naderen, na een klinkende 5-2 overwinning tegen een mak Lazio die even hun hoop op de top 4 mogen opbergen.

Even leek Lazio de wedstrijd open te breken, als Lazzari doorging in de zestien en werd neergehaald door Hysaj. Bij Lazio riep iedereen scheids Di Bello om de VAR te raadplegen, maar die ging kijken naar de voorgaande fase. En daar leek Milinkovic het hoofd van Manolas te raken in een luchtduel… strafschop Napoli en de 1-0 van Insigne.

Afbeelding

In de 12e minuut was er al de 2-0, als Politano op de counter de Lazio defensie verschalkte, inclusief doelman Reina. Lazio kon enkel een kans creëren via Correa die de paal trof naast doelman Meret. Een bleek Lazio ging rusten met een 2-0 achterstand.

In de 2e helft is er meteen een kans voor Milinkovic, maar doelman Meret brengt redding. En bij de aanval die erop volgt, komt Insigne voor doel en met een krul scoort hij de 3-0 over de kansloze doelman Reina.

En iets na het uur zet Mertens Lazio op de pijnbank, met een knal onder het doelhout, op aangeven van Zielinski, Napoli 4 Lazio 0.

Wedstrijd lijkt gespeeld tot Immobile kan milderen in de 70e minuut, op aangeven van invaller Pereira. En 4 minuten later staat het plots 4-2, als Milinkovic op vrije trap kan scoren voorbij doelman Meret. Lazio veert op in de hoop nog de tij te keren.

Maar Osimhen neemt al die hoop weg in de 80e minuut met de 5-2 eindstand.

Zo ziet Lazio Napoli verder uitlopen in het klassement, maar heeft nog een inhaalduel te goed tegen Torino. En met nog 6 speeldagen te gaan moet het gaan hopen op een sportive inzinking van AC Milan (2e), Juventus (3e) of Atalanta (4e) om nog te kunnen dromen van de top 4.

Diretta Napoli-Lazio 5-2: azzurri più vicini alla Champions - la Repubblica
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s