SERIE A : VAR klopt overuren in het Olimpico

LAZIO v BENEVENTO 5-3

Afbeelding

Lazio deed wat het moest doen, en dat was thuis winnen van Benenvento. Bij de eerste 40 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Lazio moest toch zwoegen tot in de 96e minuut om een 5-3 overwinning te boeken, tegen een moedig Benevento.

Voor Lazio leek topschutter Immobile de ‘man of the match’ te worden, maar uiteindelijk werd dit de VAR die overuren in een wedstrijd bol van doelpunten, fouten en strafschoppen.

Afbeelding

Onder de hoede van assistent-coach Farris, kreeg Lazio reeds in de 4e minuut een scoringskans, een voorzet van Fares komt bij Immobile, maar hij besluit met zijn hoofd op de paal.

Maar dit is echter uitstel, want 6 minuten later stuur Correa zijn spitsbroeder in de zestien, hij en De Paoli glijden naar de bal, die langs doelman Montipo in doel gaat, Lazio 1 Benevento 0.

Even leek er geen doelpunt wegens buitenspel, maar de VAR ziet Immobile niet in buitenspel vertrekken, en valideert het doelpunt.

In minuut 20 is er weer de onvermijdelijke Immobile, nu op aangeven van Milinkovic, die de 2-0 in doel legt. Voor King Ciro zijn 150e doelpunt in een Lazio shirt, een historisch moment.

Afbeelding

Voorbij het half uur stuurt Lazio een counter uit, Immobile naar Correa die alleen voor doel komt. Maar doelman Montipo haalt hem neer, strafschop Lazio en Correa klaart de klus voor de 3-0.

Doch slikt Lazio nog voor de rust een tegendoelpunt met een schot van Sau, naast de verslagen Lazio doelman Reina.

De 2e helft swingt Lazio verder dat al in de 2e minuut op 4-1 komt. De spitsen Correa en Immobile bedienen elkaar, Correa komt schuin voor doel en een schot tegen de benen van doelman Montipo brengt de bal in doel, Lazio 4 Benevento 1. Ondertussen valt er bakken regen uit de lucht in het lege Olimpico.

Afbeelding

De 5-1 lijkt eraan te komen, als Milinkovic geraakt wordt in de zestien. Pas na tussenkomst Var krijgt Lazio een strafschop. Helaas mikt Immobile in de hoek waar doelman Montipo duikt en redding brengt. Ook in de rebound van Fares is de Benevento doelman bij de pinken.

En tot overmaat van ramp komt er ook een strafschop aan de overkant, na een trekfout van Marusic, en weer de VAR dit tussenkomt. Viola verschalkt doelman Reina en brengt Benevento op 4-2 vanop de strafschopstip.

Benevento is op zoek naar de aansluiting en die komt er ook, de 4-3 is van Glik, en Lazio lijkt van slag. Doch komt de VAR tussen, en is er een duwfout in de zestien. Scheids Ghersini moet het doelpunt annuleren, en zo blijft het terug 4-2.

Doch haalt Glik zijn gram, als hij in minuut 85 een voorzet van Viola kan binnenkoppen, Lazio 4 Benevento 3. Lazio moet nog bibberen tot het einde, en tevens in de resterende 6 minuten extra tijd in het verzopen Olimpico.

Afbeelding

Het water blijft gieten in het Olimpico en Benevento gooit alles naar voren. Eerst verslikt zich Lazzari in een counter, maar in de 95e minuut is er het slotverdict van Immobile. Hij kan een counter afronden, op aangeven van invaller Parolo, om de 5-3 eindstand vast te leggen.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s