SERIE A : Lazio kaapt 3 punten mee uit Udine.

UDINESE v LAZIO 0-1

Afbeelding

Goed nieuws uit Udine waar Lazio de 3 punten meepakt richting Rome, en zo blijft aansluiten bij de Top 4 in de Serie A, en de internationale break mag ingaan met de ‘winning mood’.  Een doelpunt van Marusic in de 37e minuut volstond voor Lazio, in een dominante eerste helft, en een vrij magere 2e helft.

Bij Lazio kreeg Muriqi een basisplaats, naast kapitein Immobile, zo mocht Correa zich postvatten op de bank.  Achteraan mocht Patric starten, met Marusic en Lazzari op de flanken.

Afbeelding

Het wedstrijdbegin was voor Lazio met veel balbezit, maar het was wachten op doelrijpe kansen.    Iets voor het kwartier komt de eerste kans van de wedstrijd. Voor Lazio schiet Luis Alberto vanop afstand, Udinese doelman Musso kan afstoppen.  De rebound is voor spitsbroeder Immobile die uit schuine positie naast schiet.

Afbeelding

Lazio bleef domineren in balbezit, maar doelrijpe kansen waren schaars. Wel kreeg het een rits aan hoekschoppen, 8 stuks nog voor het half uur, maar zonder gevaar.
Toch komt de logische voorsprong net voor de pauze, een voorzet vanop rechts komt Luis Alberto.  De Spanjaard laat de bal doorschieten tot bij Marusic.  De Montenegrijn dribbelt naar binnen en lanceert een raket in de winkelhaak, 0-1 voor Lazio.

Afbeelding

<p><span style="color:#B22222">LIVE </span>Udinese-Lazio: palo di De Paul al 49'</p>

Lazio leek te gaan rusten met die 0-1 voorsprong, tot kort voor de pauze Udinese hun eerste kans kreeg.
Larsen kreeg de bal in de zestien, schot op doel maar Lazio doelman Reina was bij de pinken, om de 0-1 voorsprong te behouden. 

Bij de start van de 2e helft is Udinese meteen gevaarlijk, als een schot van De Paul op het doelhout naast Reina gaat.  Coach Inzaghi greep in, als Lazio het ritme van de eerste helft niet vond.  Exit Muriqi en Leiva, voor Akpa Akpro en Escalante.  Immobile kreeg meteen de kans voor Lazio, maar besloot eerst op doelman Musso en de rebound op de buitenkant van de paal.

Een kwartier voor het einde mogen ook Correa en Pereira het veld betreden, Immobile en Luis Alberto mogen gaan rusten.  Udinese drong aan op de gelijkmaker, maar echt gevaar kwam er niet uit de vele voorzetten vanop hun flanken.  Lazio teerde op verdedigen en de ervaring van hun doelman Reina, om de 0-1 te consolideren.

Afbeelding

De laatste wissel was Musacchio voor Patric, die bij zijn eerste balcontact al meteen geel kreeg voor een fout.  De vrije trap van De Paul was matig, maar hij kreeg de bal terug en met een rabona-voorzet kwam die bij invaller Okaka, die helaas voor Udinese overging.  Tot de 94e minuut bleef Udinese beuken, maar Lazio gaf geen krimp.

Lazio komt pas begin april terug in actie, na de internationale break, met een thuiswedstrijd tegen Spezia.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s