SERIE A : Lazio onmondig tegen uitgekookt Juventus

JUVENTUS v LAZIO 3-1

JUVENTUS LAZIO CRONACA TABELLINO DEL MATCH SERIE A

Lazio incasseerde een nieuwe nederlaag in de Serie A, nu op Juventus, en de 3e uitwedstrijd op rij na Inter en Bologna.  Juventus won dankzij twee doelpunten van Álvaro Morata, en zonder Cristiano Ronaldo die een uur gespaard werd, met de Champions League wedstrijd in zicht.

IL DOPOGARA | Juventus-Lazio 3-1, Inzaghi: "Per vincere a Torino serviva  fare di più" - Ogni maledetta domenica

Lazio met Fares en Lulic op de flanken, nam het heft in handen, en speelde bij momenten Juventus van de mat in het eerste kwartier.  Kansen kwamen er via schoten van Fares en Milinkovic, maar de score bleef op 0-0 steken. 

Maar net voor het kwartier komt de 0-1, na een Lazio counter met Correa als eindstation.  De Argentijn schoot laag tussen de benen van verdediger Demiral, en klopte de Juventus doelman goed voor de snelle 0-1 voorsprong.

Lazio bleef domineren tegen een Juventus zonder ideeën, doch komt in minuut 39 de gelijkmaker voor de ‘Juventini’.  De Fransman Rabiot komt in de zestien, en met een knal verschalkt hij Lazio doelman Reina, die het schot niet verwachtte in zijn korte hoek.  Een inschattingsfout van de Spaanse doelman, die een voorzet anticipeerde.

Een logische gelijkmaker want Juventus claimde al eerder een strafschop voor hands van Hoedt, maar de VAR en scheids Massa zagen er geen graten in, ondanks het duidelijk contact met de hand.  Beiden teams mochten gaan rusten bij die 1-1 tussenstand.

Juventus-Lazio 3-1: cronaca, tabellino e voti del Fantacalcio

Na de pauze blijven dezelfde elf Laziali staan in het Allianz Stadium.  Lazio kwam goed uit de startblokken en kwam ei zo na op 1-2.  Maar de kopbal van Milinkovic trof de deklat boven doelman Szczesny, die verslagen was.  Plots brengt coach Inzaghi 2 wissels door, exit Leiva en Lulic voor Escalante en Patric.

En een mistasten van Escalante is de inleiding tot de 2-1.  Juventus neemt het geschenk aan, en Morata schiet Juventus op voorsprong, en terug in de korte hoek waar doelman Reina klaar stond.

Juve-Lazio 3-1: tabellino, statistiche e marcatori

En nog geen 3 minuten later was de wedstrijd gespeeld, Milinkovic tikt Ramsey neer in de zestien.  Strafschop Juve, en Morata die zijn landgenoot Reina tegenvoets klopt, 3-1.

Juventus-Lazio 3-1: highlights, voti e tabellino, decide Morata

Het laatste half uur kon Lazio niet meer reageren, er vielen enkel kansjes te noteren voor Immobile en Fares, maar een ervaren Juventus behield de 3-1 voorsprong tot het einde.

LA CRONACA | Serie A, Juventus-Lazio 3-1: punto e a capo all'Allianz  Stadium - Ogni maledetta domenica

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s