UEFA CL : Defensieve blunders nekken Lazio

LAZIO v BAYERN 1-4

Afbeelding

Lazio moest het onderspit delven van titelhouder Bayern München in de 1/8e finale van het ‘Kampioenenbal’.  De 1-4 eindstand toont misschien de suprematie aan, van Bayern op het Europees voetbalfront, maar de Duitsers mogen enkele Lazio verdedigers bedanken, die de doelpunten gewoon te simpel weggaven.

Coach Inzaghi bracht zijn basiself tussen de lijnen, enkel Musacchio was de vreemde eend in de bijt, die de geblesseerd Luiz Felipe moet vervangen.  De stress roerde zich onder de Lazio spelers, want na 15 seconden werd er al een hoekschop weggegeven.  Bayern was baas over de bal, maar mocht de 0-1 vieren na de 10e minuut.  Een doelpunt aangeboden door de linksacher Musacchio, met een te korte terugspeelbal.  Een geschenk voor Lewandowski die voorbij Reina gaat, en de 0-1 binnentrapt.

Lazio vs Bayern Munich (1-4): The Germans head to the 4th of Final |  Football24 News English

Lazio-Bayern Monaco 1-4: bavaresi con un piede ai quarti

Lazio kwam pas in actie na het kwartier, zonder doelman Neuer te bedreigen.  Maar toen Boateng de opkomende Milinkovic-Savic neerbracht, dachten ze bij Lazio aan een strafschop.  Maar de Israelische ref en de VAR zagen geen fout van Boateng, en tot overmaat van ramp volgt de 0-2 aan de overkant.

Knullig balverlies tussen Leiva en Patric is de voorbode hiervan.  Via Davies en Goretzka komt de bal bij de zeventienjarige Jamal Musiala, die droog en laag de 0-2 binnenknalt.

Afbeelding

Coach Inzaghi kan zijn blunderende defensie niet aanzien, en wisselt Musacchio voor Lulic, zo keert Lazio van een 3-5-2 naar een 4-4-2 opstelling, met Marusic die centraal naast Acerbi komt.

Afbeelding

Maar Bayern is te dominant in alle duels, en Lazio probeert met de beste wil een doelpunt te vinden.  Doch komen de Duitser op 0-3 voor de rust, als Coman op doelman Reina schiet, de rebound is voor Sané, die de ruststand vastlegt.

Ligue des champions - Lazio-Bayern : Simone Inzaghi a des "regrets" et  évoque un penalty manquant - Eurosport

Na de break blijven dezelfde 11 spelers staan bij Lazio.  Het dwingt direct een hoekschop af, maar één snedige counter van de Duitsers, zet Sané richting het doel van Reina.  Een voorzet komt bij de inlopende Acerbi terecht, die knullig de bal in eigen doel verwerkt… 0-4.

Champions, Lazio-Bayern 1-4 in andata ottavi di finale

Lazio reageert snel met de eerredder in de 50e minuut, als Correa enkele verdedigers opzij dribbelt, en alleen voor doel de 1-4 naast doelman Neuer scoort.

Afbeelding

Afbeelding

Een doelpunt dat Lazio vertrouwen gaf, maar in de resterende speeltijd doelman Neuer niet kon bedreigen.  Escalante, Hoedt, Akpa Akpro en Cataldi kregen nog speelminuten, maar de 1-4 score bleef staan in het Olimpico.   Bayern staat met één been in de kwartfinales, en voor Lazio een les in het ‘Kampioenenbal’.

Lazio 1 Bayern Munich 4 LIVE REACTION: Lewandowski notches as defending  champions rout Lazio in Rome – latest updates

Lazio 1-4 Bayern Munich: Recap & Player Ratings | The Laziali

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s