SERIE A : Lazio slikt nederlaag tegen een klinisch Inter

INTER v LAZIO 3-1

Afbeelding

Na de 18 op 18 weet Lazio nu weer terug wat verliezen is, want de topper in en tegen Inter eindigde in een 3-1 score voor de thuisploeg.  Een overwinning voor Inter die hen op kop zet in de Serie A, voor Lazio een gemiste kans, om in de top 4 te geraken.  Tevens ook de 1e nederlaag van het voetbaljaar 2021 voor Inzaghi en Co.

Inzaghi: "Sono rammaricato. Il rigore? Deciso in tre secondi"

Nog voor de aftrap moest coach Inzaghi zijn plannen al wijzigen.  Verdediger Radu, de linksachter in het basiselftal, loopt een blessure op tijdens de opwarming.  Hierdoor schuiven de pionnen achteraan, en moet Acerbi naar links, met vervanger Hoedt centraal.

Afbeelding

Lazio was dominant in San Siro, met veel balbezit tegen een Inter dat op de counter loerde.  Doch werd deze dominantie niet omgezet in doelrijpe kansen.  En zoals vaak dit seizoen komt Lazio achter door een individuele fout. 

In minuut 20 breekt Lautaro door in de zestien, Hoedt met een ultieme sliding op de bal.  Maar hij schampt licht de bal, en heeft veel Lautaro mee in zijn tackle.

Strafschop voor Inter, en Lukaku schiet laag in de linkerhoek de 1-0 binnen, naast de verslagen doelman Pepe Reina.  Lazio leek niet van slag en begon terug in haar wedstrijd, met veel balbezit, maar coach Conte had bij Inter een blauw-zwarte muur opgezet, met 9 spelers, die Lazio niet kon breken.

Net voor de pauze slikte Lazio nog de 2-0, tegen een klinisch Inter dat in zijn eigen huis met 9 man staat te verdedigen.  Een tackle van Brozovoc gaat via Lazzari in de voeten van Lukaku, die de 2-0 scoort.  Lazio denkt aan buitenspel, maar de VAR checkt dit en ziet de deviatie van Lazzari, plus Lukaku stond net geen buitenspel in die fase.  Lazio mag gaan rusten met een 2-0 achterstand, en dit met 61% balbezit in San Siro.

Bij de start van de 2e helft verwarring allom bij Lazio, als Hoedt en Leiva het veld betreden, maar coach Inzaghi beslist van hen te vervangen.  Zo mocht Parolo achteraan spelen, en Escalante als breker op het middenveld.  Maar het Lazio van de 1e helft kwam minder in beeld in de 2e helft, Inter plooide terug en verdedigde de 2-0 voorsprong.

Maar met een gelukje komt Lazio terug in de wedstrijd.  Een vrije trap van Milinkovoc, gaat die medespeler Escalante in doel, Inter doelman Handanovic was compleet verrast, en ziet de 2-1 in de andere hoek van zijn doel belanden.

Maar Lazio kon niet lang genieten van de aansluiting, als Inter op een counter op 3-1 komt.  De stormram Lukaku loopt op snelheid en kracht voorbij veteraan Parolo, en legt opzij voor de inlopende Lautaro die de 3-1 in het lege doel mag deponeren.

Afbeeldingsresultaat voor inter lazio 3-1

Lazio kon niet reageren, en Inter speelde de match volwassen uit.  Bij Lazio mochten nog Caicedo en Muriqi invallen, maar de 3-1 bleef staan tot de 93e minuut.

Afbeeldingsresultaat voor inter lazio 3-1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s