SERIE A : Lazio wint zuinig maar staat 4e

LAZIO v CAGLIARI 1-0

Afbeelding

In een regenachtig Olimpico won Lazio op zondagavond met het kleinste verschil van staartploeg Cagliari.  Een 6e overwinning op rij, waardoor Lazio in de top 4 zit en zich volgende week de topper mag voorbereiden uit tegen Inter.

Afbeelding

Coach Inzaghi had geen selectieproblemen, enkel was er achteraan geen Patric door schorsing.  Zijn vervanger werd Musacchio op linksachter.

Het wedstrijdbegin was voor Lazio, maar ondanks het balbezit en het zware veld was Lazio gedwongen om de flanken te zoeken, maar zonder succes.  Cagliari verdedigde met man en macht, en Lazio vond geen oplossing tegenover de rood-blauwe muur.

Afbeelding

De beste kansjes kregen Luis Alberto en Immobile, maar beiden vonden Cagliari doelman Cragno in de weg, om met een voorsprong de rust in te gaan.  Aan de overkant had Lazio doelman Reina geen enkele bal, en zo gingen beide teams de rust in met een logische 0-0 tussenstand.

Na de pauze blijven dezelfde 11 Laziali op het veld, en speelt men een snelheid hoger, met een snedige Lazzari op de rechterflank.  Doch kwam het eerste gevaar voor Cagliari, als Marin op links doorgaat na een inworp, en schuin voor doel over het doel van Reina schiet.  Aan de overkant is het Immobile die terug doelman Cragno aan het werk zet, maar de Cagliari doelman plooit niet.

Coach Inzaghi stuurt zijn team bij, en stuurt Milinkovic hoger het veld in als extra aanspeelpunt in de luchtduels.  En met succes, op het uur stuurt Acerbi een bal in de zestien, Milinkovic kopt door na de inlopende Immobile.  Een schijnbeweging langs doelman Cragno en een schot op doel waar de doelman nog tussen zat, maar de bal rolt toch het doel in.  Het verlossende 1-0 voor Lazio en voor kapitein Immobile zijn 14 doelpunt in de Serie A.

Cagliari schiet wakker, en krijgt meteen een kans via Pavoletti, maar Lazzari gooit hem in het schot met een perfecte blok.  Ook bij een volgende poging van Joao Pedro is het nu Acerbi die het schot onderschept.  Coach Inzaghi zit al met de volgende wedstrijd uit tegen Inter in zijn hoofd, en haalt zijn sterkhouders eraf.  Eerst Immobile en Luis Alberto, later Leiva en Correa.

Op het einde is er nog een redding van Reina op een schot van Nandez, maar Lazio kan de krappe 1-0 voorsprong behouden tot het laatste fluitsignaal in de 95e minuut.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s