SERIE A : Lazio wint in Bergamo en wipt over Atalanta

ATALANTA v LAZIO 1-3

Lazio heeft revanche genomen voor de bekeruitschakeling van woensdag.  Vandaag won het in en tegen Atalanta, met duidelijke 1-3 cijfers, na een wedstrijd waarin Lazio domineerde en Atalanta bleek voor de dag kwam.

Coach Inzaghi koos voor zijn basiself, met enkel Patric als vervanger van Luiz Felipe op linksachter.  Ook was er de terugkeer van ‘Il Mago’ Luis Alberto op het middenveld, met vooraan de spitsen Correa en Immobile.

Afbeelding

De wedstrijd kon voor Lazio niet beter beginnen, al met een doelpunt in de 3e minuut.  Marusic verlaat zijn rechterflank en komt naar binnen.  Met een heerlijke krul vanop afstand verslaat hij Atalanta doelman Gollini, goed voor de vroege 0-1.

Afbeelding

Atalanta kon geen vuist maken, mede door afwezigheid van hun flankspelers Gosens en Hateboer.  Lazio scoort ei zo na de 0-2 na een knappe aanval.  Luis Alberto met een baltoets naar Immobile, een voorzet naar de vrijstaande Milinkovic die in doel kopt.  Maar doelman Gollini met een ultieme reflex en met zijn vingertippen, duwt hij de bal tegen de paal, weg de 0-2.

Ook was er een kansje voor Luis Alberto, maar de Spanjaard besluit over doel, na mistasten van doelman Gollini.

Nog voor de pauze greep coach Inzaghi in, verdediger Patric had al geel op zijn conto en zal zo geschorst zijn in de volgende wedstrijd tegen Cagliari.  En zo mocht de nieuwe aanwinst Musacchio invallen op de linksachter.

Lazio hield eenvoudig stand, en kon rusten met die 0-1 voorsprong, tegen een tandloos Atalanta.

De 0-2 komt op een ideaal moment, al vroeg in de 2e helft.  Een diepe bal van doelman Reina gaat via het hoofd van Immobile over 2 Atalanta verdedigers heen.  De vrijstaande Correa komt alleen voor doel, en omzeilt doelman Gollini om vanuit een schuine hoek de verlossende 0-2 voorsprong te scoren in het Gewiss Stadium.

Atalanta kon geen vuist maken, en Lazio domineerde rustig de wedstijd.  Op het uur mocht Luis Alberto naar de kant voor Akpa Akpro.  Lazio liet de kans op de 0-3 liggen, via eerst Lazzari en dan met Immobile.

Een kwartier voor het einde komt Atalanta uit het niets terug op 1-2.  Muriel draait zich weg van Acerbi, een schot op doel naast de verslagen doelman Reina.  De bal gaat tegen de paal, maar de rebound is voor de inlopende Pasalic die de 1-2 binnenlegt.

Maar het eindverdict is voor de 2 Lazio invallers in de aanval.  Pereira breekt door in de zestien, doelman Gollini twijfelt te lang en ziet de Belg met Braziliaanse roots de bal simpel opzij leggen voor de inlopende Muriqi.  De Kosovaar scoort simpel de 1-3 in het lege doel, zijn 1e officiële doelpunt in de Serie A.

Afbeelding

Atalanta-Lazio 1-3: Inzaghi supera Gasperini

In minuut 93 fluit scheids Chiffi de wedstrijd af, en een verdiende 3-punter voor Lazio dat zo over Atalanta springt naar de 5e plaats, op een zucht van de top 4 in de Serie A.

Afbeelding

De resterende minuten waren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s