COPPA : Lazio kopje onder tegen 10 Bergamaschi

ATALANTA v LAZIO 3-2

Afbeelding

Lazio zal de Coppa Italia 2021 niet op haar palmares schrijven, dit na een nederlaag in het Gewiss Stadium, tegen Atalanta.  In een regelrechte bekerwedstrijd gingen beide teams er vol in, met een rits aan gele kaarten en doelpunten tot gevolg.

Coach Inzaghi koos voor een ‘turn-over, enkel met Reina, Acerbi, Milinkovic en Marusic bleven er 4 A-spelers over in zijn selectie, aangevuld door zijn B-selectie.  Op de bank vonden we ondermeer Lazzari, Lulic, Correa en Immobile.

Het begin bij Lazio was pover, thuisploeg Atalanta dwong enkele hoekschoppen af, waarvan één van Palomino al vroeg de 1-0 score aanbracht.  Na mistasten van Reina, en tevens Muriqi, kon Djimsiti in de rebound de opener scoren.

Maar na 10 minuten neemt Lazio het heft in handen.  En in de 17e minuut komt de gelijkmaker, na een voorzet van verdediger Acerbi.  Hij lanceert vanop zijn linkerflank de bal de lucht in, en spits Muriqi neemt het geschenk aan.  Met een gekruiste kopbal verslaat hij Atalanta doelman Gollini.  Officieel zijn 1e Lazio doelpunt, gezien die van vorige week in de Coppa tegen Parma werd gevalideerd aan de doelman van Parma, die met zijn deviatie de bal in doel bracht.

Ondertussen vliegen er gele kaarten het veld rond, bij Lazio zijn dat Patric en Fares.  Maar op het half uur gaat verdediger Acerbi in de aanval, na het ontfutselen van de bal bij Pessina.  En als een voleerde solist gaat hij 2 tot 3 Atalanta spelers voorbij, en verschalkt hij doelman Gollini met de 1-2 voorsprong.

Afbeelding

Maar Lazio kan maar 5 minuten genieten van deze voorsprong, want aan de overkant ziet Muriel ploegmaat Malinovskyi vrij staan, en met een laag schot verslaat hij Pepe Reina, voor de 2-2 ruststand.

Afbeelding

Bij de start van de 2e helft blijven Patric en Fares binnen, beiden al met geel op hun conto.  Zo mogen Lazzari en Parolo invallen in het Gewiss Stadium.  Eerst is er nog een redding van Reina op een poging van Miranchuk. 

En in de 53e minuut zal Atalanta tot 10 herleid worden, als verdediger Palomino de doorgebroken Lazzari neertrekt.  Rood voor hem, en Lazio met één man meer met nog ruim een dik half uur wedstrijd.

Maar Lazio verslikt zich als Romero het duel wint van Hoedt, hij lanceert Miranchuk voor doel, die droog de 3-2 onder doelman Reina scoort.

Coach Inzaghi brengt een extra aanvaller Correa het veld in voor Escalante.  Maar het is Atalanta dat op de counter gevaarlijk is.  En zo gaat het van kwaad naar erger, als Hoedt in de zestien Zapata neerhaalt, strafschop voor Atalanta. 

Zapata zelf neemt de strafschop, maar veel te centraal, zodat doelman Reina de redding brengt, en Lazio nog een sprankeltje hoop geeft.

Bij Lazio mogen nog Immobile en Lulic het veld betreden om een gelijkmaker te zoeken.  Maar we zien enkel een poging over van Muriqi, en een kopbal van Acerbi die knap gered werd door doelman Gollini.  Exit Lazio in de Coppa, nu zondag kan het revanche nemen, want hetzelfde duel staat gepland in de Serie A, op de 20 speeldag.

Afbeelding

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s