SERIE A : Lazio buigt vroege achterstand om in winst

LAZIO v SASSUOLO 2-1

Afbeelding

Lazio blijft in de ‘winning mood’ op de laatste speeldag van de heenronde.  Thuis werd er gewonnen van Sassuolo, en zo is Lazio na een 12 op 12 dichter bij de top 4 gesluipt.  Nog 3 punten scheiden Lazio van een Champions League ticket, en volgende week begint de terugronde.

Coach Inzaghi kon niet rekenen op Luis Alberto, Luiz Felipe en doelman Strakosha.  Zo kwamen Patric en Akpa Akpro in de basiselft, alsook Correa die verrassend mocht beginnen naast kapitein Immobile.

Het wedstrijdbegin waren voor de bezoekers uit Sassuolo, en Lazio keek al op een achterstand in de 6e minuut.  Djuricic kon doorbreken op links, en legt af op spits Caputo die de 0-1 naast doelman Reina binnenlegt.

Afbeelding

Hierna schoot Lazio wakker en ging men richting het doel van doelman Consigli.  Lazzari schiet eerst over, en iets later is het Correa die nipt naast schiet.  De Lazio aanvallen blijven aanzwellen maar het is wachten op een hoekschop in de 25e minuut.

Afbeelding

Een indraaiende hoekschop komt op het hoofd van Milinkovic, die met een buffelstoot de 1-1 scoort, hoog en droog boven doelman Consigli.  Voor de Serviër zijn 4e doelpunt in de Serie A dit seizoen.

Afbeelding

Afbeelding

De resterende tijd in de 1e helft gingen beiden teams op de voorsprong, maar veel goede wil en amper rijpe doelkansen tot de 1-1 ruststand er kwam, in het Stadio Olimpico.

Afbeelding

De 2e helft brengt Inzaghi een ongewijzigd Lazio terug tussen de lijnen, maar het kan Sassuolo niet breken.  Tijd om nieuwe krachten het veld in te sturen met Parolo en Caicedo, maar zonder succes.

De wedstrijd leek op slot, maar in de 71e minuut is er een solo van Marusic op de linkerkant.  Voorzet in de zestienmeter, waar de inlopende Immobile met een laag, gekruist schot doelman Consigli verslaat, met de 2-1.

Hierna kregen Lulic en Escalante nog speelminuten, en was er een kansje voor Immobile.  Maar de beste kans kwam laat, na een schot van invaller Muriqi, die doelman Consigli kon afstoppen.  De rebound van Escalante was te zwak en te centraal, die terug Consigli kon redden.

Maar Sassuolo kon niet meer dreigen, en Lazio hield stand met de krappe 2-1 voorsprong tot de 93e minuut.  

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s