COPPA : Lazio voorbij Parma in 90e minuut

LAZIO v PARMA 2-1

Lazio schaarde zich donderdagavond bij de laatste 8 van de Coppa Italia 2021.  Met een late 2-1 overwinning werd het lot bezegeld van een moedig Parma, dat bijna de verlengingen eruit sleepte.  Bij Lazio was er plaats voor 3 basisspelers, met Acerbi, Milinkovic en Lazzari.   Coach Inzaghi koos voor Strakosha tussen de palen, en vooraan Pereira naast Muriqi.

Het wedstrijdbegin was vrij steriel langs beiden kanten. Toch vielen de eerste kansen voor Lazio’s nieuwe spitsenpaar Muriqi en Pereira. De eerste trof bij zijn eerste kans meteen de paal, en bij zijn volgende poging besloot de Kosovaar op Parma doelman Colombi.

Ook de Belg Pereira trof de paal bij zijn eerste doelpoging.  Maar in de 23e minuut komt de 1-0, als Parolo vrijstaand op een voorzet van Pereira de bal kan inkoppen.

Afbeelding

Parma bood enig weerwerk, maar voor doelman Strakosha kwam er amper dreiging tot aan de 1-0 ruststand.

Afbeelding

Na de pauze zijn de rollen omgekeerd, Parma gaat in de aanval, terwijl Lazio de 1-0 voorsprong verdedigd.  Bij de ‘Geel-Blauwen’ zijn Sprocatti en Mihaila het gevaar in de aanval, maar de Lazio defensie kan ze tijdig afstoppen.  Coach Inzaghi voert enkele wissels in, met o.a. de terugkeer van Senad Lulic op de linkerflank.  De Bosniër was bijna 1 jaar afwezig met een slepende blessure, waarvan hij nu verlost is.

In minuut 83 krijgt Lazio een koude douche, als Mihaila de buitenspelval ontglipt, en alleen voor doel onder Strakosha de 1-1 binnenlegt.  Lazio en Parma lijken zich op te maken voor verlengingen.  Maar in minuut 90 nog een ultieme Lazio aanval, waarbij Acerbi de bal in de zestien pompt.  Spits Muriqi zet de bal tegen zijn hoofd, die via de paal en Parma doelman Colombi in doel gaat.  Pech voor de Kosovaarse spits nog steeds op zoek naar zijn eerste officiële Lazio doelpunt.

Coppa Italia, Lazio-Parma termina 2-1: i biancocelesti conquistano i quarti  di finale - Lazionews.eu

Afbeelding

Een overwinning zonder overschot, maar genoeg voor de kwart-finales uit tegen Atalanta, volgende week woensdag 27 februari om 17:45 uur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s