SERIE A : Lazio wint zonder moeite ‘oefenduel’ van Roma

LAZIO v AS RIZZITELLI 3-0

Afbeelding

Lazio won op vrijdagavond de Derby della Capitale, tegen de buren van Roma met duidelijke 3-0 cijfers.  Coach Inzaghi had zijn tactisch plan perfect uitgedacht voor deze wedstrijd, want Roma kwam amper of nooit in de wedstrijd.  Pas in minuut 85 moest Lazio doelman Reina zijn eerste redding brengen op een poging van Dzeko.

Lazio begon met dezelfde 11 spelers dat won van Parma, en voor het kwartier kwam al de 1-0.  Een slipper in de Roma defensie bracht Lazzari voor doel, maar de inlopende Immobile nam de bal over, en besloot droog in de kruising naast de verslagen Roma doelman, 1-0.

Roma weet niet wat te doen met deze vroege achterstand, Lazio liet de bal slim aan hun buren, en loerden op de counter, waar de ruimtes lagen achter de Roma defensie.  En dit herhaalde zich in de 23e minuut, met terug de snedige Lazzari in de hoofdrol.  Hij valt in de 16-meter en vraagt een strafschop, maar scheids Orsato zegt verder spelen.  Hij ziet Luis Alberto vrij staan, en legt de bal af, de Spanjaard laat deze kans niet liggen.  En met een lage knal legt hij de 2-0 binnen.

De wedstrijd kabbelde rustig verder, waar Lazio geen problemen had met het balbezit van de ‘Giallirossi’, die amper kansen konden creeëren in de eerste 45 minuten.  Aan Lazio kant waren er enkele counters, waarbij Immobile de 3-0 liet liggen.


Na de pauze gaat Lazio verder op haar elan, met enkele snedige counters brengt Roma doelman Pau Lopez redding op rijpe kansen van Milinkovic en Immobile. 

Maar de 3-0 was een kwestie van tijd, en die schrijven we in minuut 67.  Terug Lazzari op de rechterflank, naar invaller Akpa Akpro, die aflegt voor Luis Alberto.  ‘Il Mago’ neemt de bal aan, en legt de 3-0 terug netjes naast Roma doelman Pau Lopez.

In de resterende 23 minuten en 6 minuten extra tijd werd de Derby della Capitale gedegradeerd tot een oefenwedstrijd.  Lazio vergat Roma pijn te doen door de 4-0 te laten liggen.  Maar de 3-0 blijft staan tot minuut 96, en de laatste fluitsignaal van scheids Orsato.

Lazio wint verdiend en met gemak van Roma, en klimt zo in het klassement met een 3e zege op rij in hun zak.

Afbeelding

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s