RETRO : #DERBYDELLACAPITALE

KLOSE BESLIST DERBY IN 93e MINUUT

 

De ‘Derby della Capitale’ van 16 oktober 2011 begon met een schitterende choreo vanuit de Curva Nord, met de melding dat men over ‘geschiedenis’ en over ‘traditie’ geen lessen hoeft te krijgen.

Beiden teams begonnen met open vizier aan de wedstrijd, en in de 4e minuut resulteerde dit al in de 0-1 van Roma.

Pjanic over iedereen tot Osvaldo, die naast de uitkomende Marchetti kon besluiten.

Lazio leek van slag, want hun drang naar voren was steeds gehaast en zonder overleg.  Enkel Hernanes kon vanop afstand Stekelenburg bedreigen. Aan de overkant was het doch opletten, want Roma teerde op balbezit en met een zeldzame counter, om Lazio definitief in de touwen te slaan.

Na de pauze kwam Lulic erin voor de geblesseerde Radu.  En in de tweede helft brak de wedstrijd meteen open, eerst gevaar van Cissé. En in de 5e minuut lichte trekfout van Kjaer op de doorgebroken Brochi, strafschop Lazio en rood voor Kjaer.  Hernanes nam zijn verantwoordelijkheid, en ging sambagewijs naar de bal en versloeg Stekelenburg door de bal in de andere hoek te deponeren, 1-1.

Lazio maakte gebruik van de man meerderheid om Roma in hun eigen zestien te drukken.  Halfweg de 2e helft was Lazio heer en meester, maar kon niet scoren.  Zo ging bij een hoekschop een Klose kopbal op de lat.  En acht minuten voor het einde, komt eindelijk een onzichtbare Cissé in beeld. Mauri met een pas over 30 meter, en Cissé neemt de bal uit de lucht, en zijn volley gaat magistraal tegen de binnenkant van de paal. 

Bij Roma was het alle hens aan dek, om een gelijkspel uit de brand te slepen.  Nog 3 minuten extra tijd, alles lijkt mogelijk, het Olimpico roert zich in alle spanning. Laatste minuut, Roma valt aan, balverlies… de laatste Lazio aanval, Hernanes naar Matuzalem, en met een stiftbal gaat die in de zestien bij Klose.

De Duitser doet alle eer aan en besluit naast Stekelenburg in de rechterhoek… en dat met nog 14 seconden op de klok.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s