RETRO : #DERBYDELLACAPITALE

LAZIO SERVEERT ROMA 4 NEDERLAGEN

Eder Mello on Twitter: "… "

Het seizoen 1997/1998 zal de geschiedenisboeken ingaan, waarin Lazio en Roma elkaar 4 maal zullen treffen, tweemaal in de Serie A en dezelfde burenstrijd in de Coppa Italia.  Bij Lazio begint het tijdperk van Sven-Goran Eriksson, terwijl Roma zijn lot legt in ex-Lazio coach Zdenek Zeman.

FOTO: i 4 derby persi da Zeman nel 1997-'98 - Photostory Calcio - ANSA.it

Deel 1 kwam op 1 november 1997, in de Serie A gaat Lazio op bezoek bij Roma.  Een rode kaart voor Favalli zet Lazio tot 10 man, maar een uitgekookt Lazio wint met 1-3 dankzij doelpunten van Mancini, Casiraghi en Nedved. 

Laziostory | VIDEO: 1 novembre 1997, Roma-Lazio 1-3. Impresa in 10 firmata  Mancini, Casiraghi, Nedved - Lazio Story... la Nostra Storia

Op 6 januari 1988, was er het heenduel in de kwart-finale van de Coppa Italia.  Lazio wint thuis met 4-1 dankzij doelpunten van Boksic, Jugovic, Mancini en Fuser.


Twee weken later is er de return van de Coppa, op 21 januari 1998.  Ook daar wint Lazio, nu met 1-2, dankzij doelpunten van Jugovic en Gottardi.

 

En de Poker voltrok op 8 maart 1998, de terugwedstrijd in de Serie A.  En daar ook wint Lazio met 2-0 van AS, dankzij doelpunten van Boksic en Nedved.

VIDEO, 8 marzo 1998, Lazio-Roma 2-0: 4 derby su 4, è storia con Boksic e  Nedved - Lazio Story... la Nostra Storia - Laziostory

De Poker tegen Roma dat seizoen kent tevens een ‘happy ending’, als Lazio doorstoot tot de finale van de Coppa Italia.  Daarin treft het AC Milan dat thuis met 1-0 wint, maar in de return klopt Lazio de Milanezen met 3-1, goed voor hun 2e Coppa Italia… en de voorbode van het Gouden Tijdperk voor de Laziali.

Coppa Italia 1997-1998 - Wikipedia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s