SERIE A : Lazio tankt vertrouwen voor Derby

PARMA v LAZIO 0-2

Lazio verliet op zondag het ‘Tardini’ met 3 verdiende punten op zak, en kon zo met vol vertrouwen uitkijken naar het volgende duel in de Serie A… de Derby Della Capitale, waarin Lazio als thuisploeg A.S. Roma zal ontvangen.  

Afbeelding

Coach Inzaghi teerde op de ploeg die woensdag won van Fiorentina, enkel viel Strakosha uit met een blessure, en keerde Leiva terug uit schorsing.  Het wedstrijdbegin was voor Lazio, maar de eerste schoten op doel waren voor Parma.

Zo bracht Pepe Reina redding op een kopbal van Cornelius.  Aan de overkant breekt Caicedo door, maar allen voor doel besluit hij op doelman Sepe van Parma.  Lazio bleef aandringen, maar kansen kwamen er niet.  Tot kort voor rust een kopbal van Caicedo nipt naast ging, maar de 0-0 bleef staan tot aan de rust.

Na de pauze een ongewijzigd Lazio, en meteen een kans voor Immobile op aangeven van Luis Alberto.  De Lazio kapitein gaat voorbij doelman Sepe, maar moet te ver uitwijken, en kan niet in doel besluiten.  Niet veel later ei zo na de 0-1 van Acerbi, na een hoekschop.  Maar hij stond net niet op de juiste plaats en met een beenveeg schiet hij naast doel.

En in minuut 54 breekt Lazio de wedstrijd open.  Lazzari wint een luchtduel, bal naar Milinkovic, die terug Lazzari lanceert op zijn flank.  De kwikke middenvelder ziet Luis Alberto in de zestien, en de Spanjaard neemt zijn assist aan, om de bal laag in de hoek naast doelman Sepe te deponeren, Parma 0 Lazio 1.

Lazio blijft domineren, en Luis Alberto laat de 0-2 liggen, als hij nipt naast schiet op aangeven van Immobile.  De Spanjaard zal hierna vervangen worden door Akpa Akpro.  Maar in minuut 67 komt de verlossende 0-2, na een aanval via verschillende stations.  Immobile stuurt Milinkovic in de zestien, de Serviër stift de bal over doelman Sepe, en de inlopende Caicedo prikt de 0-2 eenvoudig in doel.

De dominantie in de 2e helft was nu duidelijk, en Parma kon niet reageren.  Coach Inzaghi begon al aan vrijdag te denken, en wisselde zijn sterkhouders.  Zo kregen wisselspelers Pereira, Cataldi, Patric en D. Anderson nog speelminuten.  De 0-2 blijft staan tot het einde, een overwinning dat Lazio nog op een 8e plaats zet in de Serie A, maar nu op 3 punten van de top 4.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s