SERIE A : Lazio knoopt aan met een driepunter.

LAZIO v FIORENTINA 2-1

 

Lazio weet weer wat winnen is, met de 1e overwinning in het jaar 2021, thuis tegen Fiorentina.  Dit op basis van een goede eerste helft, maar doch was er een bleke 2e helft, met weer enkele defensieve fouten die niet allemaal werden afgestraft.

Bij Lazio geen Leiva door schorsing en Correa met een blessure, wel met Immobile in de basiself, die vooraf nog hinder had van een lichte enkelblessure. Ook was er de terugkeer van eerste doelman Strakosha tussen de palen, na enkele weken Pepe Reina in doel gezien te hebben.

Al vroeg breekt de wedstrijd open, een voorzet van Acerbi komt via het hoofd van Lazzari voor doel. Daar neemt spits Caicedo de bal in de volley, om de 1-0 naast de verslagen doelman Dragowski te scoren.  Het 5e doelpunt voor de Ecuadoriaan dit seizoen, die deze week gelinkt was met een verhuis naar… Fiorentina.

Afbeelding

Lazio wilt snel de wedstrijd dood maken met een 2e doelpunt, zo is er een poging van Marusic die de paal raakt. De 2-0 komt er toch, op aangeven van Luis Alberto die Immobile alleen voor doel stuurt. Hij schiet de 2-0 onder Dragowski, doch kwam de VAR tussen en was er inderdaad sprake van buitenspel als Lazio’s kapitein vertrok richting doel.

Fiorentina verliest nog voor de pauze spelmaker Ribery, maar duwt Lazio nog voor haar eigen zestienmeter. Met vele hoekschoppen tot gevolg, en gele kaarten voor Luiz Felipe en Escalanta. Maar de 1-0 voorsprong blijft behouden tot aan de rust.

Na de pauze mag achteraan Luiz Felipe plaats ruimen voor Patric. Caicedo krijgt meteen de kans op de 2-0, maar hij stond buitenspel op de redding van de Viola doelman Dragowski.

De bezoekers uit Firenze drongen aan op een gelijkmaker, maar ze konden amper doelman Strakosha bedreigen. Op het uur haalt coach Inzaghi spits Caicedo eruit, voor middenvelder Akpa Akpro. Zo mag Luis Alberto één rij opschuiven, om naast Immobile in de aanval te staan.

Afbeelding

Bijna schenkt invaller Patric de 1-1 met een slechte terugspeelbal, maar Strakosha brengt redding op een poging van Vlahovic.  Een kwartier voor het einde valt de beslissing. Een hoekschop van Luis Alberto brengt doelman Dragowski tot mistasten, en zo de bal bij Immobile aan de 2e paal, die hoog en droog de 2-0 scoort.

Afbeelding

Aan de overkant was er bijna de 2-1, als een schot van Castrovilli in doel gaat, maar Milinkovic brengt redding op de lijn met zijn hoofd.  Lazio brengt 2 nieuwe spelers het veld op, met middenvelder Cataldi en verdediger Radu, voor Escalante en Lazzari.

Afbeelding

Op het einde gaat doelman Strakosha in de fout, met een slechte inspeelbal, Hoedt hangt aan Vlahovic en strafschop voor de ‘Viola’.  Vlahovic zelf neemt de bal en scoort de 2-1.  Met nog 5 extra minuten blessuretijd gooit Fiorentina iedereen in de aanval, met nog de beste kans voor Amrabat, maar Strakosha brengt redding in de 94e minuut. 

Lazio neemt de 3 punten mee om zo in het klassement de top 4 te naderen, zondag is er Parma uit om de nodige punten te behalen voor de Derby eraan komt.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s