SERIE A : Lazio start 2021 met draw tegen ‘laagvlieger’

GENOA v LAZIO 1-1

Afbeelding

Lazio begint het jaargang 2021 in mineur, met een puntendeling tegen de voorlaatste in de Serie A, Genoa.  Een gelijkspel waardoor Lazio meer en meer de top 4 ziet verder uitlopen, en het momenteel zo de 9e plaats bezet in de Serie A.   Coach Inzaghi koos voor zijn vertrouwde elf, enkel vooraan mocht Caicedo beginnen voor de geblesseerde Correa.

De ploeg van Inzaghi domineerde de eerste 45 minuten, maar het grossierde in balbezit en niet in kansen.  Al vroeg brak de wedstrijd open, na een hoekschop springt bij Genoa Zapata in de nek van Milinkovic, op het rand van de zestienmeter.  Scheids Mazzoleni geeft een vrije trap, maar de VAR komt tussen en zo corrigeert de scheids dit tot een strafschop.

Kapitein Immobile mist niet vanop elfmeter, en scoort zo zijn 140e doelpunt voor Lazio, goed voor de 0-1 voorsprong.

Afbeelding

Afbeelding

Genoa liep achter de feiten aan, maar zag Lazio enkel prikken met een voorzet-schot van Radu, die doelman Perrin kon wegduwen.  Voor de rust krijgt Immobile de beste kans, als Luis Alberto hem alleen voor doel zet, maar de spits schiet de bal naast, de tribunes in van het lege ‘Luigi Ferraris’.  Ook was er een vrije trap van Milinkovic die naast de kruising ging.

In de 2e helft hetzelfde verhaal, Lazio met het balbezit maar met amper kansen.  Luis Alberto scheerde een voorzet nipt naast het doel van doelman Perrin.  Maar aan de overkant werd Lazio koud gepakt op een counter.  Shomurodov kan zijn spitsbroeder Destro bereiken, die met een laag schot de 1-1 naast Lazio doelman Reina kan scoren.

Het laatste half uur van de wedstrijd gaat op en neer, maar Lazio kan geen vuist maken, en Genoa strijdt voor dat ene punt.  Caicedo was dicht bij de 1-2, maar ziet zijn schot nog tegen een Genoa verdediger nipt naast gaan.  In de laatste 10 minuten gooit Inzaghi nog 2 extra aanvallers met Muriqi en Pereira, maar zonder succes.  De 1-1 blijft staan tot het laatste fluitsignaal van Mazzoleni.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s