SERIE A : Lazio slikt onnodige nederlaag in minuut 92

AC MILAN v LAZIO 3-2

Afbeelding

Lazio sluit het jaar 2020 af, met een 3-2 nederlaag tegen koploper AC Milan.  Een vermijdbare nederlaag, gezien de 3 doelpunten van Milan door Lazio werd aangeboden door onnodige fouten en te laks verdedigen.  Coach Inzaghi koos voor dezelfde 11 namen die Napoli versloegen met 2-0 dit weekend, dus ook Correa die fit was bevonden.

AC Milan v SS Lazio - Serie A

MILAN, ITALY - DECEMBER 23: SS Lazio head coach Simone Inzaghi  during the Serie A match between AC Milan and SS Lazio at Stadio Giuseppe Meazza on December 23, 2020 in Milan, Italy. (Photo by Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images)

De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud, of Lazio werd koud gepakt door Milan.  Op een hoekschop kan Rebic eenvoudig binnenkoppen, naast Marusic die hem vergeten was.

Milan-Lazio 3-2, Hernandez nel finale: Tabellino e Highlights -

En voorbij het kwartier komt de 2-0 vanop stafschop, na een tackle van Patric in de zestienmeter.  Calhanoglu verschalkt Reina voor de 2-0 vanaf de stip.

En dan schiet Lazio wakker, met meer balbezit in San Siro.  De ‘Rossoneri’ leunden terug om de 2-0 voorsprong te verdedigen.  Voor het halfuur kwam de VAR tussen, na contact op de voet van Correa.  Scheids Di Bello bekeek de beelden en gaf een strafschop.

Afbeelding

Vanop elfmeter staat Immobile klaar om te schieten, een laag schot gered door doelman Donnarumma, maar via de paal gaal de bal in de lucht.  Zo kan in de rebound Luis Alberto de 2-1 binnenkoppen, naast de verslagen Milan doelman.

Afbeelding

Lazio bleef Milan domineren tot aan de rust, maar enkele schuchtere pogingen konden doelman Donnarumma niet bedreigen. 

Op het halfuur moest aanvaller Correa gewisseld worden, zijn vervanger werd de Kosovaar Muriqi.  Maar de 2-1 tussenstand bleef staan tot aan de rust.

Ook na de break hetzelfde spelbeeld, Lazio met de bal op zoek naar de 2-2, en Milan voor zijn eigen zestien om de voorsprong te verdedigen.  Iets voor het uur komt de 2-2 op het scorebord in San Siro.  Spits Immobile kan op aangeven van Milinkovic laag voorbij doelman Donnarumma scoren, goed voor de 2-2.

LA CRONACA | Serie A, Milan-Lazio 3-2: la beffa arriva da calcio d'angolo -  Ogni maledetta domenica

Serie A, le foto di Milan-Lazio 3-2

Maar beide spelers waren totaal afwezig in San Siro, er ontbrak enige frisheid in hun benen.  Coach Inzaghi neemt zijn beide basispionnen eruit een kwartier voor het einde.  Lazio drong aan, maar zonder enige grote kansen af te dwingen.  Op het einde schiet Milan wakker, met hun 1e kans in de 85e minuut, maar Reina brengt redding. 

Tot in blessuretijd Theo Hernandez de 3-2 binnenkopte… einde verhaal… einde jaargang 2020.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s