SERIE A : Efficiënt Lazio wint van Napoli

LAZIO v NAPOLI 2-0

Afbeelding

Lazio deed wat het broodnodig moest doen in de Serie A, en boekte een overwinning tegen concurrent Napoli.  Een verdiende overwinning tegenover de ‘Partenopei’ die aanvallend onthoofd waren, door afwezigheid van Mertens en Insigne. 

Ook voor de aftrap moest Lazio en coach Inzaghi zijn team herschikken.  Verdediger Acerbi en spits Correa stonden op het wedstrijdblad in de basis, maar na de warming-up moesten ze beiden afhaken.  Zo kwam Hoedt in de defensie en Caicedo in de aanval naast Immobile.

Afbeelding

De wedstrijd begon meteen met twee team die volop in de aanval gingen, zonder enig doelgevaar.  Het eerste kansje kwam voor Napoli maar Reina was bij de pinken met een redding.

In de 8e minuut breekt Lazio de ban, met weer topschutter Immobile aan het roer.  Hij devieert met zijn hoofd een voorzet van Marusic, die hoog en droog boven doelman Ospina in de winkelhaak verdwijnt, Lazio 1 Napoli 0.

Afbeelding

Voor Immobile het 8e doelpunt van het seizoen in de Serie A, om zo weer wat dichter van het record van Piola te komen.

Afbeelding

Napoli kon niet reageren, want Luiz Felipe liet de 2-0 liggen, als hij vrijstaand over het doel van Ospina kopte.  Aan de overkant was er dan toch doelman Reina op een poging van Fabian Ruiz, en iets later op Zielinski.  Voor Lazio was er Caicedo met een schotje na het half uur, maar die ging naast.  Tevens de laatste kans voor de rust, met Lazio in controle en Napoli dat niet kon dreigen.

De 2e helft begint met Lazio in aan afwachtende houding, en Napoli op zoek naar een snelle gelijkmaker.  Maar nog na geen 10 minuten, onderschept Escalante, de vervanger van Leiva, de bal, en stuurt die richting Immobile.  De Lazio kapitein ziet Luis Alberto eraan komen, bal opzij voor de Spanjaard, die met een geweldige krul de bal in doel legt naast de verslagen Ospina, Lazio 2 Napoli 0.

De Spanjaard wou zijn 2e doelpunt van het seizoen vieren, met zijn coach Inzaghi.  De ‘Mister’ nam zijn spelmaker in bescherming enkele weken terug, na enkele twisten tussen Luis Alberto en het Lazio clubbestuur.

Afbeelding

Napoli is van slag en verliest tevens nog Koulibaly in de defensie, en Lozano in de aanval met blessures.  Lazio pakt geen risico’s en speelt de wedstrijd uit tegen een onmachtig Napoli.  Coach Inzaghi haalt er nog Immobile en Milinkovic eruit, om hen zo te sparen voor de kraker van woensdag.  Dan gaat Lazio op bezoek bij koploper AC Milan in San Siro, om daar het voetbaljaar 2020 af te sluiten.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s