SERIE A : De gebroeders Inzaghi delen de punten

BENEVENTO v LAZIO 1-1

Afbeelding

Lazio kwam op bezoek bij Benevento, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  Het duel stond in teken van de gebroeders Inzaghi, die elkaar terug troffen in de Serie A.  De jongste van de twee, Simone, kon bij zijn Lazio niet rekenen op Acerbi en Leiva.  De vervangers werden Hoedt in de defensie en Escalante op het middenveld.

Het wedstrijdbegin was meteen voor thuisploeg Benevento, dat bijna leek te scoren.  Maar bij Lazio stond doelman Reina paraat met 2 reddingen in nog geen 10 seconden.  Lazio kwam meer in de wedstrijd, maar met veelvuldig balbezit waren de rijpe kansen schaars.  Een poging van Luis Alberto treft de buitenkant van de paal.

In de 22e minuut breek spits Immobile de ban, op een voorzet van Milinkovic is hij 2 verdedigers te slim af, en met een volley werkt hij de bal over doelman Montipo in doel, 0-1.

Afbeelding

Afbeelding

Lazio controleert de wedstrijd en laat de bal vlot rond gaan, maar de 0-2 komt er niet, ondanks kansjes voor Immobile en Luis Alberto.  En net zoals in de vorige wedstrijden tegen Udinese en Hellas Verona, valt er een tegendoelpunt enkele seconden voor de rust.
Na een hoekschop van Benevento, komt de bal bij Schiattarella, die door een bos van spelers laag in de hoek de 1-1 ruststand scoort.

 

Voor Lazio restte nog 45 minuten om de tij te keren, maar staartploeg Benevento verdedigde met man en macht de 1-1 tussenstand.  Ondanks balbezit speelde Lazio veel te steriel, zonder enige kansen af te dwingen.  Coach Inzaghi bracht nog verse krachten op het veld, maar ook zij konden de tij niet keren.

Invaller Pereira toonde meteen wat hij in zijn mars had, met een afstandsschot dat nipt over ging.  Maar bij Benevento moest doelman Montipo zich niet onderscheiden met enkele reddingen.  Aan de overkant keek Lazio doelman Reina werkloos toe, want Benevento kwam amper de middenveld over.

Diep in de wedstrijd ging Lazio vol in de aanval, met gevolg dat Benevento op de counter toch doelman Reina aan het werk zette.  In blessuretijd kreeg de man van de 1-1, Schiattarella, nog een rode kaart, na een tackle op de enkels van Correa.  Eindstand 1-1, een gelijkspel waardoor Lazio onderaan de subtop hangt in de Serie A, op een 8e plaats.  Het jaar 2020 heeft nog 2 wedstrijden voor Lazio om de tij nog te keren, thuis tegen Napoli, en als afsluiter uit bij AC Milan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s