SERIE A : Lazio schenkt 3 punten aan Hellas

LAZIO v HELLAS VERONA 1-2

Afbeelding

Lazio en het lege Stadio Olimpico thuis blijft het zorgenkind dit seizoen.  In haar 6e thuiswedstrijd werd er weer een nederlaag genoteerd, 1-2 tegen Hellas Verona.  Hierdoor springen de Veronezen over Lazio in het klassement, dat zo contact verliest met de top 4 in de Serie A.

Coach Inzaghi kiest voor Parolo achteraan, na de afwezigheid van Patric en Luiz Felipe.  Op het middenveld geen Luis Alberto, dus mag Akpa Akpro starten in zijn plaats, en vooraan staat Caicedo in de plaats van Correa.

Het wedstrijdbegin was zeer gezapig, met Hellas in een egel-stelling, en Lazio met Europees voetbal in de benen.  Enkel viel er een schotje te noteren van Marusic in het begin.  De bezoeker uit Verona bleven in blok spelen, met druk op Lazio in balbezit, die amper de doelman kon bedriegen.  Een domper voor het half uur, als verdediger Acerbi eruit moet gaan met een lichte blessure, zijn vervanger is Hoedt.

Lazio - Hellas Verona.

En op het moment dat de rust lijkt aan te komen, schiet Dimarco in de laatste seconde op doel.  Flankspeler Lazzari zit in het hart van de defensie, en devieert de bal in eigen doel, naast de verslagen doelman Reina.  Lazio 0 Hellas 1 net voor de pauze.

In de 2e helft blijft Inzaghi’s team ongewijzigd en begint het Hellas tegen haar eigen zestien aan te drukken.  Er vielen enkele halve kansjes te noteren, maar spits Immobile en Milinkovic ontbraken de frisheid in de aanval, om Hellas pijn te doen.

Maar in de 11e minuut kan Lazio gelijkstellen, als Caicedo op aangeven van Milinkovic de bal in zijn voeten krijgt.  De Ecuadoriaan draait en schiet laag in de linkerhoek naast de verslagen Verona doelman Silvestri, 1-1.

Lazio heeft nog een dik half uur om de tij te keren, maar toen verviel de wedstrijd in vele fouten lans beide kanten.  Lazio incasseerde 4 gele kaarten in de 2e helft, waaronder de 5e voor Akpa Akpro, dus voor hem geen Benevento deze midweek. 

Afbeelding

Inzaghi nam Leiva en Caicedo naar de kant, voor Escalante en Correa.  Maar een te korte terugspeelbal van veteraan Radu deed Lazio de das om.  Tameze was iedereen te snel af, voorbij doelman Reina en de 1-2 is een feit.

Bij Lazio kwam nog Pereira en Fares het veld in om de tij te keren.  Lazio met een laatste forcing, met kansen voor Immobile en Fares, maar steeds stond er een Verona blok in de weg.  In blessuretijd vanop afstand een schot van Pereira, die via een deviatie in doel ging, maar Hellas doelman Silvestri met een beenveeg, die de Lazio gelijkmager wegveegt.

Afbeelding

Eindstand 1-2, met een vermoeide Lazio dat nog 3 wedstrijden te gaan heeft, in de Serie A, om het voetbaljaar 2020 af te sluiten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s