UEFA CL : Lazio naar de 1/8e finales Champions League

LAZIO v CLUB BRUGGE 2-2

Lazio mag zich opmaken voor de 1/8e finales van de Champions League.  In de laatste wedstrijd volstond een gelijkspel om te overwinteren, en de 2-2 eindstand voldeed aan de eisen van Lazio.  Even leek Lazio nog met groepswinst weg te lopen, maar Dortmund kon de 1-0 achterstand ombuigen tot een 1-2 overwinning, waardoor Lazio als 2e zal eindigen in groep F.

Lazio laat zich een eerste keer zien met een kopbal van Milinkovic-Savic op een voorzet van Acerbi, maar doelman Mignolet heeft er geen problemen mee. 

Maar Lazio komt al vroeg op voorsprong na een knappe aanval.  Doelman Mignolet kan een schot van Luis Alberto nog afweren, maar in de herneming kan Correa makkelijk scoren. De 1-0 voorsprong is een feit voor de Laziali.

Afbeelding

Maar Lazio kon niet lang genieten van de voorspring, want Club zette meteen orde op zaken na een foutje van Reina.  De Lazio-doelman lost de bal na een stevig afstandsschot van Lang en Vormer is er als de kippen bij om in de herneming van dichtbij te scoren, 1-1.

Club heeft toch wat vertrouwen getankt door de snelle gelijkmaker, en De Ketelaere waagt zijn kans aan het halve maantje en besluit rakelings naast.  Maar Lazio komt terug op voorsprong op elfmeter.  Verdediger Mata haalt Immobile veel te driest onderuit in de zestien, en voor scheidsrechter Çakir is het onverbiddelijk een strafschop.

Club Brugge doet tegen Lazio zichzelf de das om in eerste helft: oerdomme strafschopfout en rode kaart (terwijl wissel klaar stond)

Immobile laat de kans niet liggen, en hij stuurt doelman Mignolet de verkeerde kant op en brengt Lazio opnieuw op voorsprong, 2-1.

Plots is er een enorme plensbui boven het Stadio Olimpico en maakt Club Brugge het zichzelf moeilijk als verdediger Sobol een tweede gele kaart krijgt, door Lazzari onderuit te halen.  Zo moeten de Belgen een dik uur verder met 10 spelers, en ging Lazio rusten bij de 2-1 voorsprong.

Lazio wou in de 2e helft zo snel mogelijk de overwinning veilig stellen en kwam al vroeg in de tweede helft dicht bij de 3-1.  Eerst Correa en dan Marusic botsten op doelman Mignolet.  De kans op de 3-1 was er voor Immobile, maar hij besloot alleen en schuin voor doel te gehaast naast.  Coach Inzaghi neemt zijn 3 sterkhouders eruit, Leiva plus Luis Alberto plus Immobile.

En Club neemt dit geschenk aan, want een kwartier voor het einde schudde Vormer een voorzet uit zijn sloffen en Vanaken liet Reina kansloos achter met een rake kopbal: 2-2.  Lazio zonder Immobile, Luis Alberto en Leiva, kreeg het plots lastig en er sloop toch wat nervositeit in de ploeg, die bijna fataal werd in blessuretijd.  Een mislukt schot van Vormer wordt de perfecte assist voor De Ketelaere, maar zijn schot strandt op de onderkant van de lat.  Lazio ontsnapt, maar de score blijft 2-2 tot de 95e minuut.

Wonder van Lazio strandt op de lat, Club Brugge met tien naar Europa League  | VoetbalPrimeur.be

Lazio schaart zich voor eerst in 20 jaar nog eens bij de laatste 16 in de Champions League.

Afbeelding

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s