UEFA CL : Lazio v Club Brugge

Dinsdag treffen Lazio en Club Brugge elkaar, in het laatste duel van groep F in de Champions League.  Inzet is een ticket voor de 1/8e finales van het ‘Kampioenenbal’, waarin Lazio (9 punten) genoeg heeft aan een draw tegen Club Brugge (7 punten).  ‘Blauw-Zwart’ moet winnen in Rome, zoniet is het de Europe League na de winterstop.  Lazio kan bij winst nog groepswinnaar worden, indien Dortmund in de laatste wedstrijd niet kan winnen van Zenit.

Afbeelding

Coach Inzaghi spreekt over een ‘finale’ voor zijn team, want Lazio stond al 13 jaar in de wachtzaal, op deelname in de Champions League.  Hij laat er geen twijfels over groeien, en stuurt zijn beste elf tussen de lijnen.  In de heenwedstrijd was er geen Leiva, Luis Alberto en Immobile, door de Covid-19 situatie, maar dinsdag staan ze op het veld.

Reina in doel, Acerbi linksachter, Luiz Felipe rechtsachter, en Hoedt centraal, Leiva als breker met voor hem Milinkovic en Luis Alberto.  Op de flanken Lazzari rechts en Fares links, met in de aanval Correa en Immobile.

Afbeelding

CLUB BRUGGE

Tegenstander Club Brugge won zaterdag met het kleinste verschil van Sint-Truiden, 1-0, en blijft mee aan de top draaien in de Pro League.  Coach Clement heeft zijn kern vrijgegeven en kan op iedereen rekenen. Ruud Vormer zit na zijn buikklachten in de ruime selectie, ook Simon Deli en Krépin Diatta – die niet speelden tegen STVV – hebben een ticket voor het vliegtuig naar Rome.

Afbeelding

De Turk Cüneyt Çakır zal Lazio v Club Brugge in goede banen leiden.  Hij fluit de aftrap in het Olimpico om 18:55 uur.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s