SERIE A : Efficiënt Lazio klopt nipt Spezia

SPEZIA v LAZIO 1-2

Afbeelding

Lazio knoopt terug aan met de overwinning in de Serie A, met een overwinning op bezoek bij Spezia, dat in Cesena speelt.  Een vrij zuinige Lazio overwinning want de thuisploeg was heer en meester in de 1e helft, waar Lazio kon rekenen op doelman Reina en efficiëntie in de aanval.

Afbeelding

Al van bij het begin was Spezia gevaarlijk, Reina redde de meubelen al vroeg met een redding tegen de paal, op een schot van Estevez. Lazio hield de boot af en wachtte de kansjes af, maar die kwamen er niet.  Thuisploeg Spezia zocht de openingsgoal, maar werd koud gepakt op de counter.

Milinkovic onderschept de bal op het middenveld, en lanceert kapitein Immobile richting doel. Ciro besluit door de benen van doelman Provedel, voor de 0-1.

Voor Immobile zijn 135e doelpunt in een Lazio shirt, hij is nog maar 14 doelpunten verwijderd van het iconisch record van Silvio Piola.

Afbeelding

Spezia is niet van slag en zoekt de gelijkmaker. Maar bij Lazio staat doelman Reina steeds paraat met enkele reddingen.  Eénmaal leek hij geslagen, gelukkig ging de bal nipt voorlangs. 

Maar op het half uur krijgt Lazio een vrije trap, na een fout op Immobile. Milinkovic achter de bal, en hij krult de bal in de andere hoek van de verslagen doelman Provedel, Spezia 0 Lazio 2.

Afbeelding

De 0-2 bleef staan tot aan de rust, dankzij een efficiënt Lazio tegen een Spezia dat geen geluk had in de afwerking.  Na de pauze teerde Lazio op de voorsprong, en liet de bal aan Spezia.  Die kregen minder kansen dan de eerste 45 minuten, maar toch bleef de dreiging bestaan in de Lazio zestien-meter.

Farias kreeg de beste kans op de aansluitingstreffer, maar Radu kon redden op de lijn.  Coach Inzaghi denkt al aan dinsdag en Club Brugge, en haalt Immobile en Luis Alberto eruit.  Akpa Akpro en Caicedo mogen het veld in Cesena betreden. 

Lazio liet de bal aan Spezia, dat verdiend in de 64e minuut weet te scoren via Nzola, de met een krul verdediger Acerbi en doelman Reina kan verschalken.  Lazio moet nog een klein half uur de 1-2 voorsprong verdedigen.

Parolo en Esclante krijgen nog speelminuten, voor Leiva en Milinkovic.  Invaller Caicedo lijkt te scoren, maar afgekeurd door duidelijk buitenspel.  Lazio speelde met vuur tot de 90e minuut, maar in de extra tijd scoort Pereira de 1-3.  Doch komt de VAR tussen, minimaal buitenspel nekt Pereira zijn doelpunt, en de 1-2 blijft staan tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chiffi.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s