UEFA CL : Puntendeling tussen Dortmund en Lazio

DORTMUND v LAZIO 1-1

Afbeelding

Op de 5e speeldag deelden Dortmund en Lazio de punten, in de Champions League.  Een logische uitslag gezien beide teams elke een helft opeisten als de ‘betere’.  Bij Dortmund konden ze niet rekenen op doelpuntenmachine Erling Haaland.  Bij Lazio kon coach Inzaghi rekenen op zijn basiself, uitgezonderd Lazzari.

De Duitsers begonnen fel uit de startblokken, maar zonder enig gevaar.  Lazio hield de boot af en loerde op de counter.  Zo kwam de eerste kans van de wedstrijd via Correa en dwong Burki tot een redding bij BVB.

Afbeelding

Dortmund schroot wakker en begon beter te voetballen. Hazard kwam naar binnen vanop de linkerflank en zette Lazio doelman Reina een eerste keer echt aan het werk. In de herneming schoot Reus de bal voorlangs, door zijn benen, Lazio ontsnapt aan een achterstand.  Maar kort voor het einde van de 1e helft kwam de 1-0.  De Portugese linksachter Guerreiro twijfelde niet op aangeven van Hazard en schoof de 1-0 naast Reina in doel.   Een geldig doelpunt, hoewel Reus in buitenspel verdediger Patric hinderde.

Borussia Dortmund-Lazio 1-1 LIVE: vola Burki e salva su Pereira -  TuttoCalcioNews

Borussia Dortmund 1-1 Lazio: Dortmund progress despite Erling Braut Haaland  blow - BBC Sport

De 2e helft begint even gezappig als de eerste, weinig doelkansen en veel fouten.  Pas op het uur moest BVB doelman Burki een redding uithalen op een poging van Immobile.  Maar in minuut 67 schoffelt invaller Schulz Milinkovic neer, strafschop Lazio.

Lazio Rom 1: 1: Borussia Dortmund reached the last sixteen, but missed  early group victory without Haaland - The Saxon

Kapitein Ciro Immobile zette zich achter de bal op elfmeter en stuurde BVB doelman Burki de verkeerde kant uit, Dortmund 1 Lazio 1.

Dortmund through to next round despite draw at home to Lazio - Eurosport

Afbeelding

Hierna kwamen de eerste wissels, Akpa Akpro, Lazzari en Pereira erin, voor Leiva, Fares en Correa.  Plots kantelde de wedstrijd en Lazio begon aanval na aanval op de BVB doel.  De Duitsers teerden nu op de tegenaanval, en dreigden via Schulz en Bellingham, maar zonder succes.  In de laatste 10 minuten nog Caicedo en Escalante voor Luis Alberto en Milinkovic.

Afbeelding

In de 90e minuut werd BVB herleid tot 10 spelers, verdediger Hummels valt uit met een blessure en de 5 wissels werd reeds doorgevoerd bij BVB, dus mocht invaller Witsel achteraan depaneren.  De laatste kans was voor Lazio, een vrije trap van Andreas Pereira ging recht in de bovenhoek, maar BVB doelman Burki redt knap in hoekschop.

Eindstand 1-1, Dortmund is al zeker van de 1/8e finales, voor Lazio volstaat niet verliezen van Club Brugge in de laatste wedstrijd, om bij de beste 16 van Europa zich te plaatsen.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s