UEFA CL : Preview Dortmund v Lazio

Woensdag om 21:00 uur bekampen Dortmund en Lazio elkaar, in de 5e groepswedstrijd van de Champions League. 

Wie wint is zeker van de volgende ronde, een gelijkspel kan ook volstaan, indien Club Brugge thuis niet kan winnen van Zenit. 

Lazio-Udinese 1-3: colpo dei friulani all'Olimpico - la Repubblica

Beide ploegen willen eerherstel na onverwachte nederlagen in hun vaderlandse competitie, Lazio verloor 1-3 thuis van Udinese, terwijl BVB ook thuis kopje onderging tegen 1FC Köln, met 1-2.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, sportende mensen, de tekst 'ලන IS. TINKI SS Lazio 6' Ciro Immobile 23' Marwin Hitz 76' Jean- Daniel Akpa Akpro Borussia Dortmund 71' Erling Haaland 3-1'

In de heenwedstrijd verbaasde Lazio vriend en vijand met een vlotte 3-1 overwinning tegen BVB.  Immobile opende de dans, samen met een kopbal van Luiz Felipe.  De onvermijdelijke Haaland bracht terug spanning met de 2-1, maar invaller Akpa Akpro bezegelde de 3-1 overwinning voor Lazio.

Lazio leading Dortmund, Paris level against United | UEFA Champions League  | UEFA.com

 

LUIZ FELIPE EN MILINKOVIC TERUG BIJ LAZIO

Lazio bezorgt Juventus eerste nederlaag van seizoen | NOS

Coach Inzaghi kan rekenen op zijn gehele selectie, met de terugkeer van Luiz Felipe en Milinkovic-Savic.  Enkel spits Muriqi blijft aan de kant met een blessure, alsook Lulic.  De ‘Mister’ zal rekenen op zijn sterkste elftal, met op het middenveld de driehoek Leiva, Milinkovic en Luis Alberto, met in de aanval Correa en Immobile.  In de defensie Hoedt centraal, met Acerbi en Luiz Felipe naast hem, met Strakosha tussen de palen.  Marusic en Lazzari nemen de flanken op zich.   

Dinsdagvoormiddag is er nog een training op Formello, hierna rond half 4 vertrekt Lazio richting Dortmund vanuit Fiumicono.

 

BVB Dortmund

Afbeelding

Net zoals Lazio incasseerde Dortmund een onverwachte thuisnederlaag tegen een laagvlieger, hier was dit 1FC Köln.  Bij Dortmund geen Rode Duivel Meunier, die uitviel met een spierblessure in de thuisnederlaag.  Ook zijn er vraagtekens over de beschikbaarheid van Emre Can en Raphael Guerreiro.  Doch kan het rekenen op doelpuntenmachine en fenomeen Haaland, die eerder bleek voor de dag kwam in het openingsduel, die Lazio won met 3-1.

Afbeelding

 

De Spanjaard Antonio Mateu Lahoz is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hij fluit de aftrap woensdag om 21:00 uur in het lege Signal Iduna Arena.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s