UEFA CL : Lazio blijft ongeslagen in Kampioenenbal

LAZIO v ZENIT 3-1

Afbeelding

Bij Lazio is Ciro Immobile terug na zijn coronabesmetting en dat zullen we geweten hebben. Afgelopen zaterdag loodste hij Lazio al met een goal en een assist voorbij Crotone en ook vanavond drukte hij meteen zijn stempel op de wedstrijd. Na amper 3 minuten pakte hij al uit met een heerlijk afstandsschot, Kerzhakov bleef verbouwereerd en verslagen achter.

Afbeelding

Afbeelding

Droomstart dus voor Lazio, dat de touwtjes stevig in handen hield. Halfweg de eerste helft sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Dit keer ging Parolo aan het kanon staan en ook zijn afstandsschot verdween voorbij de kansloze Kerzhakov in doel.

Afbeelding

Zenit leek een vogel voor de kat, maar amper 3 minuten na de 2-0 sloegen de bezoekers plots toe. Dzjoeba haalde in de zestien uit in de draai en plaatste de bal in de verste hoek. Eerste kans en meteen raak, Zenit deed weer mee.

In een boeiende eerste helft bleven beide ploegen prikken uitdelen. Kort voor de rust kwam Lazio tot 2 keer toe nog bijzonder dicht bij een derde treffer. Parolo liet op aangeven van Correa zijn tweede van de avond liggen en ook Lazzari kon een assist van Correa niet verzilveren. Alleen voor Kerzhakov besloot hij pal op de doelman.

Lazio leek iets te zeker van zijn zaak en begon slap aan de tweede helft, terwijl Zenit nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar na 10 minuten deden de bezoekers zichzelf de das om. Barrios haalde Immobile onderuit in de zestien en die mikte vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond in doel.

Voor Zenit was het de tik te veel. De bezoekers slaagden er niet meer in om nog een vuist te maken en kwamen nauwelijks in de buurt van Reina. Veel verder dan een flauw afstandsschot van Malcom kwam het team van Sergei Semak niet.

Afbeelding

Ook Lazio drong niet echt meer aan in een overbodige tweede helft. 5 minuten voor het einde kwam de thuisploeg wel nog dicht bij een vierde goal. Muriqi, in de ploeg gekomen voor matchwinnaar Immobile, werd perfect gelanceerd door Luis Alberto, maar kreeg de bal niet voorbij Kerzhakov.

Lazio blijft dankzij de thuiszege in de running voor de groepswinst. Zenit mag Europees overwinteren in de Champions League nu definitief vergeten. De derde plaats en de Europa League wordt het hoogst haalbare.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s