SERIE A : Lazio wint waterballet in Crotone

Afbeelding

Lazio heeft in de aanloop van de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Zenit vertrouwen getankt met een 0-2 overwinning op het veld van Crotone, de laatste in de Serie A.  Zaterdag viel in Zuid-Italië de regen met bakken uit de lucht, even leek de wedstrijd niet door te gaan, maar om 15 uur ging de aftrap toch door.

Coach Inzaghi kon niet rekenen op Milinkovic, en liet Strakosha op de bank.  Zo stond Pepe Reina terug tussen de palen, met Patric als rechtsachter, en op het middenveld Parolo, Leiva en Luis Alberto.  Vooraan waren Immobile en Correa de spitsbroeders.

Afbeelding

Het speelveld werd er niet beter op door de hevige regenval, en zo werd duidelijk de lange bal zowat de enige optie was.  Lazio probeerde meermaals al passend door Crotone te gaan, maar bij de helft van de aanvallen liep de bal vast in het water.

Afbeelding

Immobile kreeg al vroeg de beste kans in de 7e minuut, na mistasten van doelman Cordaz, met een slechte controle buiten de zestien.  Maar de topschutter zag zijn bal met een krul naast gaan. 

Aan de overkant liet Simy de 1-0 liggen op voorzet van Benali, maar Lazio bleef domineren.  Op het kwartier een kopbal van Luis Alberto, maar te centraal tussen de palen.

Maar in minuut 21 breekt Lazio de ban, een gemeten voorzet van Parolo kan Immobile vinden, die met een lage kopbal in de hoek doelman Cordaz verschalkt.  Een historisch doelpunt voor Ciro, gezien dit zijn 107e doelpunt was in de Serie A, en zo gelijk staat met ‘Beppe’ Signori, Lazio’s topschutter van de jaren ’90, enkel Silvio Piola blijft momenteel ongenaakbaar.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Lazio blijft domineren maar ziet de 0-2 voor de pauze niet vallen.  Eerst is er doelman Cordaz met een redding op een schot van Parolo.  En voor de break een kopbal van Fares die in doel gaat, maar verdediger Marrone kan de bal voor de lijn wegvegen, Lazio mag rusten bij die krappe 0-1 voorsprong.

In de 2e helft mogen Marusic en Akpa Akpro het veld betreden, voor Parolo en Fares.  Lazio bleef in controle en beslistte de wedstrijd in de 13e minuut, nu met Immobile als aangever op Correa.  De Argentijn ging schuin alleen op doel, en schoot laag onder de benen van doelman Cordaz van Crotone.

 

Crotone-Lazio 0-2: festa Inzaghi con Immobile e Correa

Hierna kwam de wedstrijd in een gezapig tempo en kon coach Inzaghi al uitkijken naar Zenit, en nam zijn sterkhouders naar de kant.  Correa en Immobile aan de kant, Caicedo en Pereira kregen nog speelminuten, tot de 93e minuut en het laatste fluitsignaal.

Een 3-punter voor Lazio dat zo dichter bij de top 4 komt, en met vertrouwen kan uitkijken naar Zenit nu dinsdag in de Champions League.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s