SERIE A : Preview Crotone v Lazio

Crotone-Lazio, 21-11-2020

De 8e speeldag in de Serie A zal geopend worden door neo-promovendus Crotone en Lazio.   De thuisploeg is momenteel de ‘rode lantaarn’ in de Serie A, met maar 2 punten uit 7 wedstrijden.  Lazio kon voor de internationale break in extremis een punt halen tegen Juventus, met dank aan Caicedo, en hangt nu in de brede subtop op een 9e plaats, op maar 3 punten van de top 4.

Coach Inzaghi zal zijn spelers erop wijzen, dat de komende 5 wedstrijden cruciaal zijn voor het vedere verloop in de Serie A.  Te morgen beginnen met Crotone (20e) gevolgd door Udinese (19e) , Spezia (13e), Hellas Verona (8e), en Benevento (16e), met nog tussendoor de 3 resterende Champions League wedstrijden, thuis tegen Zenit en Brugge, en uit tegen Dortmund.

Afbeelding

Bij Lazio blijft Covid-19 iedere week iemand met willekeur te treffen.  Nu zijn Luiz Felipe en Milinkovic aan de beurt, ook geen Escalante en Lulic, die dicht bij zijn retour is na zijn slepende blessure.  Goed nieuws is er voor spits Immobile, die een negatieve Corona-test onderging en mag aansluiten bij Lazio.

Afbeelding

Ook zijn de plooien glad gestreken tussen spelmaker Luis Alberto en het bestuur, na zijn kritiek op sociale media betreft de Airbus die Lazio huurt.  De Spanjaard zal een geldboete betalen, op vraag van coach Inzaghi, terwijl het bestuur hem liever een schorsing wou geven, zonder succes.

Afbeelding

Tussen de palen lijkt Reina te starten, 1e doelman Strakosha is pas terug uit quarantaine, en lijkt op de bank te beginnen.  In de defensie zal Acerbi naast Radu en Patric staan, met op de vleugels Fares en Lazzari.  Op het middenveld zijn de knopen nog niet doorgehakt, Leiva als ‘breker’ is zeker, alsook Luis Alberto als spelmaker.

Blijft er nog 1 post over, voor Parolo, Cataldi of Akpa Akpro als vervanger van Milinkovic.  In de aanval keert kapitein Immobile terug, naast Correa.

Bij Crotone kan coach Giovanni Stroppa niet rekenen op Luperto (geschorst), Riviere, Molina en Reca.  Hij zal tevens vragen aan verdediger Magallan om ‘mandekking’ te spelen op spits Immobile.  Tegen Torino was dit een ‘klein succes’, gezien Belotti niet kon scoren, en op een 0-0 bleef steken in Crotone.

De Crotone coach heeft nog een verleden bij Lazio, tussen 1991 en 1993 streek hij in Rome neer, met 50 wedstrijden en 5 doelpunten op zijn conto, als aanvallende middenvelder.

File:Giovanni Stroppa, Lazio 1992-93.JPG - Wikipedia

De scheidsrechter zaterdag is dhr. Juan Luca Sacchi uit Macerata, voor hem is het de eerste wedstrijd die hij fluit voor Lazio.  In de vorige wedstrijd, thuis tegen Juventus, werd hij aangesteld als 4e scheidsrechter.  Hij blaast zaterdag om 15:00 uur de wedstrijd in.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s