SERIE A : Caicedo schenkt Lazio punt in 94e minuut

LAZIO v JUVENTUS 1-1

Lazio en Juventus deelden de punten, in een tegenvallende topper, die ei zo naar richting Juventus ging.  Maar voor de 3e wedstrijd op rij, kon Lazio rekenen op zijn super-sub Caicedo, die de gelijkmaker in de 94e minuut tegen de touwen knalde.

Afbeelding

Coach Inzaghi kon tegen Juventus niet rekenen op sterkhouders Strakosha, Leiva en Immobile.  Wel zag hij Luis Alberto terugkeren uit quarantaine, alsook veteraan Radu die in de basiself stond, in de defensie.  Op de flanken stonden Fares en Marusic, met Muriqi in de aanval naast Correa.  Cataldi kreeg de rol van breker op het middenveld.

De wedstrijd begon in een gezapig tempo, waarbij beide teams met Champions League wedstrijden in de banen, de kat uit de boom keken.  Een eerste poging van Juventus bracht doelman Reina in actie.  Maar op het kwartier komt er de koude douche, een voorzet van Cuadrado kan Ronaldo binnentikken voor de 0-1 voorsprong.

Afbeelding

Lazio kon amper reageren, tegen Juventus dat voor zijn eigen zestien bleef verdedigen.  Ronaldo leek de 0-2 te scoren met een krul, maar de verslagen Lazio doelman Reina zag de bal tegen de kruising, weer het veld ingaan.

Enige dreiging kwam er van Milinkovic, zijn kopbal ging richting doel, waarbij spits Muriqi een dikke teen te kort kwam om de 1-1 binnen te tikken.  De 0-1 achterstaand bleef staan bij de rust in het Olimpico.

Na de pauze dwingt Lazio zijn wil op, op het veld maar zonder enig gevaar te creëren.  Inzaghi brengt verse spelers het veld in, met Caicedo, Lazzari en Hoedt.  Maar de Laziali kunnen de muur van Juventus niet breken.  Later nog verdere wissels met Akpa Akpro en Pereira, alsook bij Juventus moest Ronaldo een kwartier van het einde van het veld.

De wedstrijd liep naar zijn einde toen, in de 90e minuut werden er 4 minuten bijgevoegd.  En bij Lazio weet men wat dit betekend, ‘Zona Caicedo’ de tijdzone voor super-sub Caicedo om toe te slaan.  En na een ultieme dribbel van Correa, krijgt de Ecuadoriaan de bal in zijn voeten, en met een laag, gekruist schot schiet hij de onverhoopte 1-1 binnen, tevens de eindstand.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s