UEFA CL : Lazio pikt punt mee uit Zenit

ZENIT v LAZIO 1-1

Afbeelding

Lazio verlaat St.-Petersburg zonder kleerscheuren, met een 1-1 gelijkspel tegen Zenit, zonder Strakosha, Immobile, Luis Alberto en Lucas Leiva.

De coronaperikelen speelt Lazio nog parten, en zo rekent coach Simone Inzaghi opnieuw op Joaquin Correa, die vorige week nog scoorde.  Caicedo wordt vervangen door de Kosovaar Muriqi. Parolo start als kapitein op het middenveld als ‘breker’, met voor hem Akpa Akpro en Milinkovic.

We zijn nog maar een dikke 5 minuten bezig maar in gele kaarten staan het al 1-1. Eerst was het Akpro die te laat op een bal was, wat later ging Kuzjajev te wild in duel.  Na een gezapig openingskwartier hebben we nog altijd geen echt doelgevaar gezien. Lazio heeft stilaan het evenwicht aan de bal wel hersteld. Verder blijven beide teams voorlopig nog wat aftasten.

Op het halfuur levert de eerste bal tussen de palen meteen een doelpunt op.  Zjirkov zet goed voor, waarna Zenit in de zestien met de bal in de lucht begint te combineren.  Uiteindelijk legt Dzjoeba goed af op Jerochin, die het leer lekker binnenjast.

Lazio probeert snel de rug te rechten na het tegendoelpunt. Marusic gooit de bal voor, Muriqi kopt de bal een metertje over. De studiefase in deze wedstrijd lijkt over, Lazio moet aan de bak.  Maar de 1-0 blijft staan tot aan de rust.

Na de pauze legt Lazio haar wil op, terwijl Zenit op de counter loert.  Coach Inzaghi brengt verse krachten in het veld, met Cataldi, Pereira en Caicedo.  Maar echte kansen komen er niet, enkele pogingen vanop afstand gaan naast, zonder de Zenit doelman te bedreigen.

De lakse houding van Zenit het laatste kwartier wordt dan toch afgestraft. Caicedo wordt niet goed gedekt en trapt een voorzet van Acerbi tegen de netten.  Alles is weer te herdoen, met nog 8 minuten op de klok.

Afbeelding

Afbeelding

Lazio heeft bloed geroken en wilt er nog op en over. Milinkovic-Savic neemt een afvallende bal heerlijk op de slof, maar de het schot van de Serviër waait een metertje naast.

Afbeelding

Op het einde lijkt Zenit te winnen, als Mostovoj  scoort, maar de aangever Dzjoeba kwam terug uit buitenspel. Goed gezien door de Portugeze lijnrechter.

Afbeelding

Zo delen Zenit en Lazio de punten in Groep F, en blijft Lazio bovenaan met 5 op 9.  Binnen 2 weken is er de volgende wedstrijd, dan komt Zenit op bezoek bij Lazio.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s