UEFA CL : Preview Zenit v Lazio

16,000 Fans Allowed in for Zenit's Champions League Clash Against Lazio |  The Laziali

Woensdag om 18:55 uur zal Lazio aantreden in St.-Petersburg, in het imposante Futbol’naya Alleya, tegen thuisploeg Zenit, in de 3e groepswedstrijd van de Champions League.  Lazio zal daar toch met publiek spelen, want in Rusland gelden andere Covid-19 regels, waar het stadion mag gevuld worden met 1/3e van de capaciteit.  Dus een kleine 17.000 Zenit fans worden er verwacht in het Futbol’naya Alleya.

Voor de Russen de laatste kans om nog iets te maken van hun Europese campagne, gezien Zenit met 2 CL-nederlagen onderaan in groep F staat met 0 punten.  Lazio dat met 4 op 6 de groep leidt, weet dat de kwalificatie in hun handen ligt met de dubbele confrontatie tegen Zenit woensdag en binnen 2 weken in Rome.

Gazprom Arena St. Petersburg | Stadium, Petersburg, Arena

GEEN LUIS ALBERTO EN LAZZARI BIJ LAZIO

Gazzetta dello Sport: l'aria di scudetto non è una novità per tutti - Solo  la Lazio

Coach Inzaghi ziet langzaam spelers terugkeren uit hun quarantaine, maar mag reeds een streep trekken voor 2 basispionnen, Luis Alberto en Lazzari.  Beide spelers blijven in Rome, na terug een positieve C-19 test opgelegd door de UEFA.  Goed nieuws is er dan voor Marusic die fit bevonden is, en waarschijnlijk zal starten tegen Zenit.

Mercato: la Lazio fermerait la porte pour Marusic, piste du PSG

Ook terug zijn doelman Strakosha en Cataldi, naast Immobile en Leiva die al tegen Torino beschikbaar waren.  De ‘Mister’ zal in grote lijnen rekenen op de defensie van tegen Torino, met Hoedt, Acerbi en Luiz Felipe, met de terugkeer van Strakosha in doel.  Op de flanken ‘Momo’ Fares links, met Patric recht. 

Op het middenveld Leiva als ‘breker’, met voor hem Akpa Akpro en Milinkovic in de rol van spelmaker.  In de aanval lijken Immobile en Correa de voorkeur te krijgen.

F.C. ZENIT St. Petersburg

Raise the sails! Zenit unveil our 2020/21 UEFA Champions League campaign video

Bij tegenstander Zenit rekent coach Sergei Semak op zijn topschutter Dzyuba, maar zal spitsbroeder Malcolm moeten missen door blessure, alsook Azmoun en Driussi. 

Sergei Semak: "We must do everything possible to get the win"

Verder is het uitkijken naar middenvelder Aleksandr Erokhin, die vlot scoort in de Russische Liga, alsook de ervaren verdediger Lovren in de defensie.

Afbeelding

 

De Portugees Artur Soares Dias is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hij fluit de aftrap woensdag om 18:55 uur.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s