SERIE A : Lazio wint na waanzinning en dol slot

TORINO v LAZIO 3-4

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen en buiten

Torino v Lazio op zondagnamiddag, zal nog even nazinderen bij de winnaars, genaamd Lazio en bij de verliezers, genaamd Torino.  In minuut 92 leken Torino hun eerste driepunter van het seizoen te halen, maar met Lazio heb je nooit gedaan, zelfs tot in de laatste minuut.

Bij de aftrap schudde coach Inzaghi de spelerskaarten door elkaar, geen Luis Alberto, Lazzari en Marusic die allen in Rome bleven.  Leiva en Immobile vervoegden de selectie, na een negatief Covid-19 test, maar zij begonnen op de bank.  Zo kreeg de spits Muriqi een basisplaats in de elf, net als de Belgische Braziliaan Pereira, alsook Reina tussen de palen.

En die 2 nieuwe aanwinsten waren betrokken bij de 0-1 voorsprong.  Milinkovic met een bal diep op Muriqi, zijn voorzet gaat naar Patric aan de 2e paal, die aflegt voor de inlopende Pereira, die laag en droog in de verste hoek knalt, 0-1 voor Lazio.

Afbeelding

Afbeelding

Maar 4 minuten later hingen de bordjes gelijk, een hoekschop van Torino kan Bremer alleenstaand en vrij kon inkoppen, naast de verslagen Reina.  En tot overmaat van ramp is er 6 minuten later een strafschop.  Een quasi onbestaand contact tussen Pereira en Belotti is voor scheids Chiffi goed voor een elfmeter, zelfs zonder de VAR te raadplegen.  Belotti neemt dit geschenk aan en knalt de 2-1 binnen.

In de resterende 20 minuten kon Lazio het tij niet keren, dus moest coach Inzaghi bijsturen in de rust.  En zo mochten Akpa Akpro en Lucas Leiva de 2e helft beginnen, voor Pereira en Parolo.  Akpa Akpro is dicht bij de 2-2, maar zijn schot kan nog voor de lijn gered worden.

En nog geen minuut later, vrije trap voor Lazio en Milinkovic verschalkt Torino doelman Sirigu, met een schot die hij niet zag aankomen. 

De 2-2 doet Lazio terug geloven om de tij te keren, en Torino zakt in om de 2-2 te verdedigen.

Toch ontsnapt Lazio iets later aan de 3-2, als een voorzet van Belotti bij de 2e paal bij Verdi komt, hij knalt vanop 2 meter onbegrijpelijk op de paal.  Coach Inzaghi brengt Immobile erin, voor Muriqi, en Lazio blijft Torino terug drukken voor hun eigen zestien.  En iets later ook nog Cataldi en Caicedo als ‘target-man’ in de zestien.

Maar in minuut 83 verliest Hoedt een duel in zijn eigen zestien, Lukic is hem te slim af en legt de 3-2 binnen.

Lazio zet alles op alles, om nog een ultieme gelijkmaker te vinden.  De 90e minuut klokt af, en er blijven nog 5 minuten extra tijd.

In minuut 93 is er een schot op doel, en een vermaand handspel van verdediger N’Koulou.  Scheids Chiffi en de VAR doen er minutenlang over, om dan toch een strafschop aan Lazio te geven.  Geen probleem voor Immobile die de 3-3 in doel deponeert, in minuut 95.

En door de VAR-beslissing loopt de wedstrijd nog verder uit, met nog eens 3 extra minuten.  Lazio gooit een bal voor doel, en in de scrimmage komt de bal bij Caicedo.  De Ecuadoriaan kan zich tussen 3 verdedigers bevrijden, en knalt de bal binnen tussen de benen van Torino doelman Sirigu… 3-4… wat een ontknoping!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, sportende mensen en buiten

Held van de wedstrijd is terug supersub Caicedo, net zoals vorig seizoen in Sassuolo en in Cagliari, waar hij in blessuretijd de winning-goal wist te prikken.  In het klassement is Lazio nu 7e met 10 op 18, Torino is 19e met amper één punt. 

Lazio kan even nagenieten van deze 3-punter maar niet te lang, want snel zal de focus verlegd worden naar de uitwedstrijd van de Champions League in en tegen Zenit St-Petersburg.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s