UEFA CL : Preview Club Brugge v Lazio

Op woensdagavond treffen Club Brugge en Lazio elkaar in het 2e groepsduel van de Champions League, met als inzet de koppositie in groep F.  Vorige week won Lazio haar eerste groepswedstrijid, dankzij een 3-1 overwinning tegen Dortmund, met doelpunten van Immobile, Luiz Felipe en Akpa Akpro.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, sportende mensen, staande mensen en buiten, de tekst 'LAPRIMA SQUADRA CAPITALE macron CHAMPIONS LEAGUE,'

Lazio beschikt maar over 16 spelers tegen Club Brugge:

“Een noodsituatie”

De plotse uitbraak van het coronavirus bij Lazio stelt coach Simone Inzaghi voor een voldongen feit: hij heeft maar keuze uit 16 spelers voor het Champions League-duel tegen Club Brugge. “Toch willen we huiswaarts keren met een overwinning.”

Club Brugge ontvangt een fel verzwakt Lazio voor zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League. Onder anderen goaltjesdief Ciro Immobile en spelmaker Luis Alberto zijn niet beschikbaar na een corona-uitbraak bij de Romeinen.

Afbeelding

“Verschillende spelers zijn achtergebleven in Rome”, bevestigde coach Simone Inzaghi. “We kunnen maar beroep doen op 16 spelers. De laatste stalen worden nog geanalyseerd. We zullen zien of we nog andere spelers kunnen optrommelen.”

“We hadden deze situatie niet verwacht. Na de overwinning tegen Borussia Dortmund wilden we ook in Brugge goed voor de dag komen. Wie morgen ook zal spelen, zal het beste van zichzelf geven. We zitten in een noodsituatie, maar ik ben vol vertrouwen.”

Afbeelding

Pepe Reina start tussen de palen voor Lazio.  Toeval of niet, 20 jaar geleden maakte de Spaanse doelman zijn Europees debuut bij toen FC Barcelona, in de Champions League… tegen Club Brugge.

Pepe Reina, el trotamundos de los equipos de élite

Verder ook geen Lucas Leiva, Luiz Felipe, Cataldi, Armini, alsook veteranen Radu en Lulic.  Ook geen spelmaker Luis Alberto en geen Lazzari en topschutter Immobile ook niet van de partij

Dus met Reina tussen de palen, staan er verder Patric, Acerbi en Hoedt in de defensie.  Parolo als breker op het middenveld, bijgestaan door Akpa Akpro en Milinkovic, met op de flanken Marusic en Fares.  Vooraan lijken Correa en Caicedo de voorkeur te krijgen.

Afbeelding

Tegenstander Club Brugge won ook op de 1e speeldag uit bij Zenit, met een doelpunt van De Ketelaere in de 92e minuut.  En prijkt zo naast Lazio ook op de eerste plaats met drie punten.

Coach Clement kan rekenen op zijn hele selectie, dus ook doelman Mignolet, Krmencik en Kossounou die vorige week aan de kant bleven in Covid-19 quarantaine.  Hij rekent op zijn 2 sterkhouders op het middenveld, genaamd Vormer en Vanaken.

Afbeelding

HISTORISCH

Voor Lazio en Club Brugge is dit de eerste ontmoeting ooit.  De laatste Belgische ontmoeting was in seizoen 2017/2018, toen Lazio samen met Zulte-Waregem in de Europa League zaten.  Thuis won het met 2-0, maar in het Regenboogstadion ging Lazio met een B-elftal kopje onder met 3-2.

Dit was Zulte Waregem-Lazio: snelle openingsgoal, Romeins hakballetje én  een prinsheerlijke winner | Europa League | Sport | HLN

In de Champions League seizoen 2000/2001 was er nog een duel tegen RSC Anderlecht, waarin Lazio in het Astridpark aan het korste einde trok.  Een doelpunt van Radzinski volstond voor een 1-0 overwinning voor de Brusselaars, tegen het Lazio van coach Sven-Göran Eriksson, dat het jaar voordien de ‘Treble’ won in Italië.

RSC Anderlecht on Twitter: "VIDEO | #onthisday : RSC Anderlecht 1-0 Lazio  Roma (22/11/2000) https://t.co/AP0Khu5Gx2 #RSCA #UCL #COYM  https://t.co/0T0a1UP217"

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s