SERIE A : Lazio tankt vertrouwen na winst tegen Bologna

LAZIO v BOLOGNA 2-1

Afbeelding

Na Dortmund in de CL, knoopt Lazio ook in de Serie A aan met een overwinning.  Zaterdagavond kwam het Bologna van Mihajlovic en gingen de ‘Rossoblu’ huiswaarts met een nipte 2-1 nederlaag.

Coach Inzaghi zat met zijn hoofd al deels in Brugge, en gaf enkele spelers rust.  Geen Strakosha in doel, geen Luiz Felipe achteraan en geen Milinkovic op het middenveld.  Zo stond Reina tussen de palen, Hoedt achteraan naast Acerbi en Patric, en op het middenveld Akpa Akpro naast Luis Alberto.  Fares en Marusic kregen de flanken voor zich in een 3-5-2 opstelling.

Lazio was op zijn hoede van een fris Bologna, en wou niet te veel risico’s nemen, een lesje na de nederlaag in Sampdoria.  Bologna drong naar voren toe, en wist zelf te scoren in de 13e minuut door Svanberg.  Maar de VAR kwam tussenbeide en zag een voorafgaande fout op Leiva, dus moest scheids Irrati het doelpunt annuleren.

Op het halfuur een schot van Palacio in het zijnet, en iets later een centraal schot die Reina eenvoudig kon redden.  Bij Lazio viel er weinig te noteren, enkel Correa en Luis Alberto zochten het doel van Bologna, maar weinig rijpe kansen tot aan de koffie. 

Afbeelding

Coach Inzaghi moest tevens nog voor de break ingrijpen, Leiva en Marusic gingen naar de kant met Dortmund in de benen, en mochten Lazzari en Escalante hun plaatsen al snel innemen.

Afbeelding

In de 2e helft schiet Lazio wakker, Akpa Akpro met de eerste kans, maar Bologna kapitein Danilo kan in de tackle de bal in hoekschop verwerken.  Iets later schenkt Danilo Lazio de 1-0 voorsprong, zijn balverlies is de inleiding voor Luis Alberto’s solo in de Bologna verdediging, die de bal vervolgens hoog en droog in doel rammelt, Lazio 1 Bologna 0.

Afbeelding

Bologna is er meteen met de reactie, als Orsolini een vrije trap op de deklat trapt, naast de verslagen Reina.  Correa komt naar de kant, en Muriqi mag Immobile bijstaan in de aanval.  En een kwartier voor het einde komt de verlossende 2-0.

Voorzet Lazzari in de zestien, Muriqi kopt naast, maar Fares volgt de bal, die hij met een omhaal voor doel brengt.  Immobile staat op de juiste plaats en kopt de 2-0 laag in doel, naast de verslagen Bologna doelman Skorupski.

Afbeelding

Een historisch doelpunt voor Lazio en Immobile, want zo springt Ciro over ex-Lazio spits Beppe Signori, en staat hij met 128 doelpunten als 2e in de eeuwige ranglijst van Lazio doelpuntenmakers.  Immobile moet nog enkel Lazio legende Silvio Piola voor zich dulden, de ultieme topschutter met 143 doelpunten.

Silvio Piola Legend of Italy Football by DanieleVolpicelli on DeviantArt

Na de 2-0 sleepte Lazio zich naar het einde van de wedstrijd, en moest Reina redding brengen op pogingen van Barrow en Vignato.  Doch slikte de Spanjaard in de 91e minuut een doelpunt van ex-Laziale De Silvestri, voor de 2-1 eindstand.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s