PROFILE : Wie is die Akpa Akpro ?

Dinsdag 20/10/2020 zal eeuwig in het geheugen gegrift staan van Jean-Daniel Akpa Akpro, de Ivoriaanse middenvelder van Lazio.

De 28-jarige Akpro kwam deze zomer over van Salernitana, de andere club in bezit van Lazio president Lotito, dat momenteel in de Serie B speelt.

Lazio, dalla B al gol in Champions: la notte indimenticabile di Akpa Akpro  - la Repubblica

De Ivoriaan heeft een verleden in Frankrijk bij Nantes en Toulouse, waar hij zelfs kapitein was.  Maar een aanslepende blessure in 2016 hield hem bijna 2 jaar aan de kant, en bij Toulouse werd zijn contract ontbonden. 

Na een halfjaar zonder club te hebben gezeten tekende Akpa Akpro in 2018 een contract bij Salernitana, om zo zijn carrière een wending te geven. 

LazioLand on Twitter: "According to LaLaziosiamonoi, Lazio are to sign 27  year-old midfielder Jean-Daniel Akpa Akpro from Salernitana. The Ivory  Coast international is expected to attend Lazio's pre-season training camp  in Auronzo

En plots in de zomer van 2020 staat Akpro op het Lazio oefencomplex in Formello, en heeft coach Inzaghi hem opgenomen in de Serie A en CL-selectie.  En na zijn 3 invalbeurten in de Serie A is sinds dinsdag zijn eerste Lazio doelpunt officieel.  Tegen Dortmund mocht Akpro invallen in de 67e minuut voor Milinkovic.  En vijf minuten later prikt hij de 3-1 binnen tegen de Duitsers, op aangeven van kapitein Immobile.

Zo scoort Akpro meteen bij zijn CL-debuut, en treedt hij zo zijn coach Simone Inzaghi bij, want ook hij wist te scoren bij Lazio in zijn CL-debuut.

We schrijven september 1999 als de ‘Mister’ de 1-0 scoort, in de 4-0 overwinning tegen Maribor.

OLYMPIQUE DE MARSEILLE-LAZIO, I PRECEDENTI – Bokšić, la Champions, il poker  di Simone | lazialita.it

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s