UEFA CL : LAZIO v DORTMUND 3-1

Afbeelding

Lazio viert rentree CL met vlotte zege tegen Dortmund

Na 13 jaar mocht Lazio eindelijk nog eens aantreden in de groepsfase van de Champions League. De rentree kon niet mooier beginnen, want na amper 5 minuten stonden de Italianen al op voorsprong. Na knullig balverlies van Meunier ging het razendsnel naar Immobile en die toonde meteen zijn torinstinct.

Afbeelding

Afbeelding

De reactie van Dortmund liet niet lang op zich wachten. Op een hoekschop van Sancho pakte Piszczek uit met een gevaarlijke kopbal, maar Strakosha voorkwam de snelle gelijkmaker. Tien minuten later was de doelman weer van goudwaarde voor Lazio toen hij de doorgebroken Guerreiro van de1-1 hield.

De bezoekers gaven achteraan geen al te stabiele indruk. Correa wou een missertje van Hummels afstraffen, maar doelman Hitz kon de bal nog net in hoekschop werken. Het bleek slechts uitstel voor Dortmund, want op die corner werkte Hitz een kopbal van Luiz Felipe ongelukkig in eigen doel: 2-0.

Afbeelding

Op het halfuur kreeg Meunier de kans om zijn foutje bij de openingsgoal goed te maken. Maar van dichtbij mikte hij naast. Dichter bij de aansluitingstreffer kwam Dortmund niet meer. Het was integendeel Lazio dat met een reeks hoekschoppen de gevaarlijkste ploeg bleef.

Afbeelding

Werk aan de winkel dus voor Borussia in de tweede helft. Haaland gaf meteen het goede voorbeeld met een strak schot, maar Strakosha zette zijn reeks reddingen gewoon voort. Het was een hoopgevend begin voor de bezoekers, al bleef het vervolg uit.

Afbeelding

Pas 20 minuten voor einde kon Dortmund de wedstrijd dan toch nieuw leven inblazen. Haaland haalde in één tijd verschroeiend uit op een voorzet van Reyna en joeg de aansluitingstreffer hoog in doel.

Maar lang moesten de Lazio-fans niet nagelbijten, want amper 5 minuten na de 2-1 stond Dortmund alweer 2 goals in het krijt. Na een snelle counter legde Immobile de bal prima terug tot bij Akpa-Akpro en de invaller maakte er met nog een kwartier te gaan 3-1 van.

Afbeelding

Afbeelding

Bij Dortmund bleef Haaland zowat de enige die voor gevaar kon zorgen. Een kopbal op aangeven van Meunier stelde Strakosha nogmaals op de proef, maar de doelman kraakte niet meer.

(bron: sporza.be)

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s