SERIE A : Sampdoria maakt zwak Lazio af

SAMPDORIA v LAZIO 3-0

Lazio liep op zaterdag een 3-0 nederlaag op, in de 4e speeldag van de Serie A, op bezoek bij Sampdoria.  Niet zo zeer de nederlaag baat bij Lazio zorgen, maar eerder de vormpeil en en rits afwezigen, en dit amper een paar dagen voor de eerste Champions League wedstrijd, thuis tegen Dortmund aanstaande woensdag.

Afbeelding

Bij Lazio geen Immobile door schorsing, en geen Radu en Luiz Felipe in de defensie, alsook geen Lazzari op de flank.  Zo mochten Parolo en Djavan Anderson als flankspelers starten, alsook Hoedt met een basisplaats in de defensie.

Afbeelding

Na een studieronde van een dik half uur, was er een kansje voor Correa maar Samp’ doelman Audero was sneller op de bal.  En in minuut 32 komt de 1-0, als Quagliarella een luchtduel wint van Acerbi en de bal binnenkopt in de bovenhoek.

Lazio kan niet reageren en krijgt nog voor de pauze de 2-0 op hun deksel.  Augello schiet een afvallende bal na een hoekschop droog en laag in de hoek, naast een verslagen Strakosha die de bal nooit zag tussen het bos der benen voor hem.

Enig kansje voor de pauze was er voor Caicedo, die nipt naast schiet, maar de 2-0 ruststand is een feit.

Afbeelding

Na de pauze haalt coach Inzaghi zijn 2 flankspelers eruit, dit voor Fares en Marusic, de kansjes komen maar geen aansluitingstreffer.  Een half uur voor het einde brengt Lazio nog een extra aanvaller met Muriqi, zijn debuut in de Serie A.

Maar ondanks de de aanvallen geen doelpunt, na kansen voor Correa en Milinkovic.  En wanneer aan de overkant verdediger Patric knullig zijn bal verliest, kan invaller Damsgaard de 3-0 eindstand hoog en droog besluiten in doel.  Kort voor het einde is er een dubbele redding van Strakosha op een poging van invaller Keita Balde.

Een verdiende nederlaag voor Lazio, dat zich mag zorgen maken over de defensieve fouten in de defensie, na de 4 doelpunten tegen Atalanta, vallen er nu 3 in ‘Marassi’… en dit na 4 speeldagen.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s