SERIE A: Lazio stuit op efficiënt Atalanta

LAZIO v ATALANTA 1-4

Lazio incasseerde woensdagavond haar eerste nederlaag van het seizoen, tegen een Atalanta dat de defensieve fouten van Lazio keer op keer gretig aannam, met een 1-4 eindresultaat als gevolg.  Voor de wedstrijd kwam al de eerste domper bij Lazio als spits Correa de warming-up vroegtijdig verliet en zo niet in actie kwam, zijn vervanger werd Caicedo.

De start was voor Lazio, met in de 6e minuut een kansje voor Immobile, maar verdediger Palomino brengt redding voor ‘La Dea”.  Vier minuten later komt de 0-1, als Hateboer met zijn hoofd de bal naar Gosens brengt die de 0-1 binnenlegt.  Protest bij Lazio, want Hateboer duwt in de rug van Marusic die niet springt.  Scheids Maresca laat de VAR dit nakijken, maar Lazio krijgt ‘njet’, het doelpunt is geldig.

Lazio mist de creativiteit om dit stug en clever Atalanta breken, gezien Luis Alberto en Milinkovic kort gedekt worden en totaal niet in de wedstrijd zitten.  Met de 0-2 tot gevolg op het half uur, met nu Gosens als aangever met een voorzet 2e plaat, waar Hateboer vrijstaand in de volley de bal hoog en droog deponeert.

Eén minuut later lijkt Lazio de aansluiting te vinden, via Immobile.  Na een scrimmage voor doel devieert hij de bal helaas op de deklat, naast de verslagen doelman Sportiello.

En in minuut 41 treft Atalanta terug aan de overkant, als eerst Strakosha kan redden op Zapata, maar enkele seconden later Papu Gomez de bal krijgt, en met een laagscherend schot de 0-3 ruststand in doel legt.

Afbeelding

Een ongewijzigd Lazio na de rust, dat meteen via Marusic een kans krijgt, maar Atalanta doelman Sportiello brengt redding.  En iets voor het kwartier de aansluiting via Caicedo, op aangeven van Milinkovic, die de Ecuadoriaan voor doel brengt die voorbij doelman Sportiello loopt en kan scoren, Lazio 1 Atalanta 3.

Lazio, l'attacco di Caicedo: “Decisioni dell'arbitro discutibili, ma niente scuse”

Even lijkt Lazio het scenario te herhalen van vorig seizoen, ook 0-3 bij de rust en een come-back tot 3-3… maar op het uur laat Immobile de 2-3 liggen als hij voorbij doelman Sportiello loopt, en vanuit een schuine hoek de bal nipt naast schiet.  En wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt dan de deksel op de neus… aan de overkant Malinovskyi die papu Gomez kan vinden.  De kleine Argentijn schiet met zijn linker een diagonale streep in de kruising, naast de verslagen Strakosha, 1-4 in het Olimpico.

Coach Inzaghi gooit zijn handdoek in de ring, en neemt Luis Alberto, Lazzari en Milinkovic van het veld, Escalante, D. Anderson en Akpa Akpro mogen de wedstrijd uitspelen, want zondag is er terug een thuisduel, de 2e topper op rij, nu tegen het Inter van Conte.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s