SERIE A : The New Kids On The Lazio Block

Jean-Daniel AKPA-AKPRO

TRANSFER market WEB: football - soccer transfer news and rumors

De bijna 28-jarige Akpa Akpro komt van Salernitana, de andere club in bezit van Lazio president Lotito, dat momenteel in de Serie B speeld.  De Ivoriaan heeft een verleden in Frankrijk bij Nantes en Toulouse, waar hij zelfs kapitein was.  Maar een aanslepende blessure in 2016 hield hem aan de kant, en bij Toulouse werd zijn contract ontbonden.

Foot - Ligue 1 - TFC - Jean-Daniel Akpa-Akpro : (Toulouse) : «Oui, nous  sommes ridicules» - France Football

Via Italië en de club Salernitana kon Akpa-Akpro zijn carrière hervatten en staat hij nu 2 jaar later aan de poorten van Lazio, waar een contract voor hem klaarligt, alsook het rugnummer 92.


Sofian KIYINE

Akpa-Akpro e Kiyine, da Salerno per conquistare la Lazio - La Gazzetta  dello Sport

Net als Akpa-Akpro komt de volgende nieuweling uit Salernitana.  Middenvelder Sofian Kiyine, een Marokkaan met Belgische roots speelde bij de jeugd van Lierse en Standard, om na de U19 richting Italië te gaan bij Chievo Verona.  De Lazio scouts kregen hem snel op het radar, en Kiyine werd vastgelegd bij Lazio.

Na Verona trok hij ook naar Salernitana in de Serie B, om ervaring op te doen, waar hij vorig seizoen in 26 wedstrijden acht keer kon scoren.  En nu mag de 22-jarige middenvelder uit het Waalse Verviers Lazio vervoegen, met het rugnummer 80.


Gonzalo ESCALANTE

Met rugnummer 18 weer een nieuwe middenvelder, met de Argentijn Gonzalo Escalanta.  De 27-jarige middenvelder speelde hiervoor 5 seizoenen bij Eibar in de Primera Division, en heeft nog een Italiaans verleden bij Catania.  Escalante werd reeds onder contract gelegd in de vorige winterstop, gezien hij bij Eibar deze zomer einde contract was.

gonzalo escalante on Twitter: "… "


Vedat MURIQI

Afbeelding

Al weken gonst zijn naam op de ‘Mercato’, maar spits Vedat Muriqi verlaat Fenerbahce voor Lazio.  De 26-jarige ‘oer’-spits van 1.92 meter uit Kosovo, ziet Lazio als zijn volgende stap in zijn voetbalcarrière.  Hij was eerder aan de slag in Albanië en werkte zich op in de Turkse competitie via clubs als Giresunspor, Gençlerbirliği en Çaykur Rizespor bij topclub Fenerbahçe te belanden.

Daar scoorde hij 15 doelpunten in 32 wedstrijden, en is hij tevens de spits bij de nationale ploeg van Kosovo.  Muriqi onderging reeds zijn medische tests in Rome, en het is wachten op de officiële handtekening om het aan Lazio te binden.

Afbeelding


Mohammed FARES

Afbeelding

Hetzelfde verhaal bij Mohammed Fares, de linker-vleugerspeler van S.P.A.L.  In de wandelgangen is het een kwestie van tijd, maar Fares is al weken gelinkt bij Lazio.  De 26-jarige Algerijn geboren in Frankrijk, verliet op zijn 18 jaar Bordeaux om bij Vicenza en Hellas Verona te spelen.  In 2018 komt hij bij S.P.A.L. Ferrara binnen, en is hij een vaste waarde op de linkerflank, met zijn tactisch inzicht, loopvermogen en een uitstekende linkervoorzet.

In 2017 kiest hij Algerije boven Frankrijk, en wint met zijn nationale ploeg 2 jaar later de Afrika-Cup in Egypte.  Fares is reeds in Rome gespot, maar ook hier is het wachten op de officiële handtekening onder zijn contract.

Ex Verona, Fares vince la Coppa d'Africa con l'Algeria - Hellas1903

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s