SERIE A : Lazio verliest maar Immobile evenaart record Higuain

NAPOLI v LAZIO 3-1

Afbeelding

Lazio verloor haar laatste wedstrijd van het seizoen, in en tegen Napoli, dat volgende week nog in actie moet in de Champions League tegen Barcelona.  Een nederlaag die Lazio definitief op de 4e plaats zet in de Serie A, na kampioen Juventus, Inter (2e) en Atalanta (3e).

Afbeelding

Coach Inzaghi koos voor 1 wijziging, geen Jony op de flank maar Marusic, voor het overige de vertrouwde namen in de basiself.

Voor de aftrap was er goed nieuws voor Lazio en zijn topschutter Immobile.  De niet-selectie van Ronaldo bij Juventus in de laatste wedstrijd, verzekerde Ciro Immobile de titel van de beste topschutter in de Serie A en ook de nummer 1 in Europa.  Immobile had 35 doelpunten op zijn conto, en was er 1 verwijderd van het absoluut record van Higuain (36 doelpunten met Napoli in 2015/2016).

Afbeelding

Al in de 9e minuut moest Lazio op achtervolging in het regenachtige Napoli, als Fabián Ruiz op aangeven van Mertens op doel schiet.  De bal gaat via het been van Luiz Felipe over doelman Strakosha binnen voor de 1-0 voorsprong.

Na balverlies Marusic kreeg Insigne de kans op de 2-0, maar besloot nipt naast.  Maar Marusic maakte zijn foutje goed in de 22e minuut, hij dweilt de linkerflank af.  Een 1-2’tje met Immobile brengt hem in de zestien, strakke voorzet op spits Immobile die Ospina verslaat in de korte hoek.  Lazio gelijk, en voor Immobile doelpunt nummer 36, de evenaring van Higuain is een feit.

Afbeelding

Beide teams breiden een anoniem slot voor de resterende 20 minuten, en de 1-1 werd dan ook de ruststand.  De 2e helft begint voor Lazio met een domper, al vroeg zet Napoli een aanval op.

Mertens met een schietkans op doel, die naast gaat.  Maar scheids Calvarese ziet de glijdende Parolo op Mertens invliegen, en fluit voor strafschop.  De beelden zijn vrij duidelijk, want Mertens schiet op Parolo, terwijl Lazio’s middenveld de Belg gewoon niet raakt.  Insigne neemt het geschenk met grote strik aan, en zet Strakosha op het verkeerde been met de 2-1.

Afbeelding

Kort hierna ziet Lazio de 2-2 stranden op de paal, een geweldige solo van Correa zet de Napoli verdediging allen op de verkeerde been, maar de Argentijn treft de paal naast de verslagen Ospina.

Afbeelding

Kansjes waren er nog voor Callejon bij Napoli, en Marusic voor Lazio die in de zijnet kopt.  Maar het slotverdicht kwam in minuut 92, als Napoli op de counter via Politano de definitieve 3-1 op het scorebord zette.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s