SERIE A : Lazio breekt dit seizoen record na record

Het seizoen 2019/2020 loopt bijna na haar einde toe, met nog 2 wedstrijden te gaan, morgen tegen Brescia en zaterdag in Napoli, maar ondanks de verloren titelstrijd gaat dit seizoen in als een ‘Grand Cru’.  Met nog 2 wedstrijden te gaan telt Lazio 75 punten, een clubrecord in de Serie A met 20 clubs.  Ook de 23 overwinningen tot op heden is een nieuw historisch record voor Lazio en coach Simone Inzaghi.

Verder is topschutter Immobile op zoek om het record van Higuain (36 doelpunten in één seizoen bij Napoli) te breken.  ‘King Ciro’ telt momenteel 34 doelpunten, en met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt dit niet onmogelijk.  Hij is nog één doelpunt verwijderd om Europees topschutter te worden, en zo Lewandowski van Bayern van zijn troon te duwen.

Afbeelding

Toeval of niet, Ciro’s laatste wedstrijd is in Napoli zaterdag, de club waarbij Higuain zijn record vestigde met 36 doelpunten.  Alsook in zijn eigen achtertuin, Immobile is afkomstig uit Torre Annunziata, een gemeente van de Napolitaanse metropool, in de schaduw van de vulkaan Vesuvuis en Pompeï.

Afbeelding

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s