SERIE A : Hattrick Immobile zet scheve situatie recht

HELLAS VERONA v LAZIO 1-5

Afbeelding

Ciro Immobile was zondagavond weer in zijn oude vorm, als hij Lazio naar de overwinning stuurde met een hattrick, in en tegen Hellas Verona.  Een overwinning en 3 extra punten dat Lazio zo terug op de 3e plaats zet naast Atalanta, en met Inter nog 1 puntje meer.

Acerbi werd fit bevonden en mocht beginnen op de linksachter plaats.  Voor hem geen Jony op de linkerflank maar de Nederlander Djavan Anderson.  Vooraan geen Caicedo naast Immobile, maar Correa.

Het wedstrijdbegin was voor thuisploeg Hellas, die met hoge druk Lazio niet in de wedstrijd liet komen.  Op het kwartier kwam Immobile in actie, met een schot die nipt over ging.  Aan de overkant was Lazio doelman Strakosha bij de pinken, op een schot van Veloso.

De volgende kans was dan terug voor Lazio, als Milinkovic een ingestudeerde vrije trap van Luis Alberto, krap over de kruising schoot.  Maar één minuut later valt de 1-0 aan de overkant.  Een onschuldig duel tussen Luiz Felipe en spits Zaccagni werd bestraft met een strafschop door scheids Volpi.  Amrabat verschalkt Lazio doelman Strakosha met een plaatsbal in de hoek, Hellas Verona 1-0 voor.

Afbeelding

Nog in blessuretijd van de 1e helft valt er voor Lazio ook een strafschop, na een fout op Immobile.  De Lazio spits neemt de elfmeter laag in de hoek, om de 1-1 ruststand vast te leggen.

Voor Ciro Immobile zijn 32e van het lopende Serie A seizoen.

Afbeelding

De 2e helft begint al met een kans voor Acerbi met zijn hoofd, hij ziet de 1-2 nipt naast gaan.  Doch ontsnapt Lazio iets later aan de overkant, als een voorzet van Lazovic via Luiz Felipe de paal raakt.  Maar dit keer is Dame Fortune bij Lazio, want in minuut 56 schiet Milinkovic een vrije trap op doel, deviatie van Faraoni die zo zijn eigen doelman verslaat, Hellas 1 Lazio 2.

Afbeelding

Op het uur is Verona daar weer met een kans voor Borini, maar doelman Strakosha brengt redding.  En aan de overkant valt de 1-3, als spits Correa op doel trapt, en weer een lichte deviatie de bal naast doelman Radunovic binnen gaat.

Afbeelding

Lazio is dan weer niet wakker als Salcedo vrijstaand kan inkoppen, maar terug doelman Strakosha met een redding op de lijn.

In minuut 84 valt de wedstrijd in een definitieve plooi met een ‘beauty’ van spits Immobile.  De 1-4 kwam er op aangeven van invaller Jordan Lukaku, die Immobile vrij zag lopen naast hem.  De topschutter neemt de bal op zijn slof, en met een heerlijke krul en gaat zijn 33e doelpunt van het seizoen in doel, naast de verslagen Radunovic.

Hattrick Immobile helpt Lazio voorbij Verona, assist voor Jordan ...

Voor Immobile was de ‘kruller’ zijn 100e doelpunt bij Lazio in de Serie A, en dit in zijn 5e seizoen bij Lazio.

In de blessuretijd maakte Immobile zijn 2de strafschop van de wedstrijd, wel licht gegeven door scheids Volpi, want in herhaling is er duidelijk geen contact.  Maar de Lazio topschutter maalt er niet om en schiet de 1-5 eindstand binnen.

En nu Cristiano Ronaldo? Ciro Immobile zit na hattrick al aa ...

Goed voor doelpunt 34 doelpunten in de Serie A, en tevens op gelijke been met Europees topschutter voor het moment, Lewandowski van Bayern Munchen die ook aan 34 doelpunten zit.  Immobile heeft nog 2 wedstrijden (thuis Brescia en uit Napoli) om zo met 1 doelpunt Europees topschutter te worden.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s