SERIE A : Lazio wint en verzekert zich van Champions League

LAZIO v CAGLIARI 2-1

Lazio mag zich klaarmaken voor het kampioenenbal volgend seizoen, genaamd de Champions League.  Vanavond volstond de thuisoverwinning tegen Cagliari, met 2-1, om zich definitief bij de top 4 te scharen in de Serie A.  De buren van AS Roma staan 5e en 11 punten achter, en met nog 3 wedstrijden te gaan is de kloof onoverbrugbaar.

Mister Inzaghi koos voor Luis Alberto en Milinkovic, beiden werden fit bevonden en mochten starten in de basiself, achteraan keerde Patric terug uit schorsing.  Op de flanken mochten Jony en Lazzari zich postvatten.

Afbeelding

De wedstrijd begint met kansjes langs beiden kanten.  Op vrije trap scoort Cagliari via Joao Pedro de 0-1, doch werd deze afgekeurd gezien het een onrechtstreekse vrije trap was, en de Cagliari spits nam de vrije trap rechtstreeks.

Aan de overkant laten Luis Alberto en Lazzari de kansen liggen om te scoren.  Maar de beste kans krijgt Immobile die van dichtbij op doelman Cragno stuit.  En wie niet scoort, krijgt meestal de deksel op de neus.  Eerst mist Simeone in de 41e minuut een dot van een kans, maar nog voor de rust scoort hij de 0-1.  Dit dankzij een deviatie van verdediger Luiz Felipe, op zijn schot.

De tweede helft begint voor Lazio als een bom, wanneer Milinkovic al snel de gelijkmaker kan scoren.  Hij lanceert een raket in de winkelhaak, na een afvallende bal buiten de zestienmeter.  Voor Sergej zijn 2e doelpunt post-Corona.

Lazio stelt met zege ticket Champions League zeker - Leeuwarder ...

En op het uur komt de verlossende voorsprong van topschutter Ciro Immobile.  Luis Alberto stuurt King Ciro perfect alleen voor doel, en de spits scoort met een gekraakt schot naast doelman Cragno.  Voor Immobile zijn 31e doelpunt van het seizoen, en hiermee staat die terug op de 1e plaats van de Serie A, gezien concurrent Ronaldo niet kon scoren in de nederlaag tegen Udinese.

Voor zijn doelpunt trof de spits nog de paal, na een redding van Calgiari doelman Cragno.

Afbeelding

Afbeelding

In de slotfase moest Lazio wel op het tandvlees naar het eindsignaal, maar Cagliari was niet meer bij machte de moegestreden thuisploeg pijn te doen.  Lazio heeft zich verzekerd van Champions League-voetbal volgend seizoen in de groepsfase, en dat is al geleden van 2007.  In 2015 overleef Lazio de laatste kwalificatieronde niet van Bayer Leverkussen.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s