SERIE A : Lazio verliest topper in Turijn

JUVENTUS v LAZIO 2-1

Voor het eerst dit seizoen verloor Lazio van Juventus, in het Allianz Stadium, in een duel waarin de eerste helft beide teams aan elkaar gewaagd waren.  Pas in de 2e helft kon Juventus het verschil maken, tegen een Lazio zonder ideeën en zonder een halve ploeg.

Coach Inzaghi moest een rits spelers missen door blessures en schorsing, en stuurde een onuitgegeven elftal tussen de lijnen.  Op het middenveld een basisplaats voor de Nederlander Djavan Anderson, met verder Parolo en Cataldi, die de sterkhouders Leiva en Luis Alberto moesten vervangen.  Achteraan geen Radu en Patric, Acerbi schoof naar links en zo mocht Luiz Felipe starten in de centrale rol naast Bastos.

Afbeelding

De 25-jarige Amsterdammer Djavan Anderson kreeg na vier (korte) invalbeurten tegen Juventus voor het eerst de kans zich vanaf de aftrap te laten zien. Halverwege de eerste helft stond hij met een individuele actie aan de basis van een kans voor Lazio.

Aan de overkant kopte Alex Sandro voor Juve na minder dan een kwartier op de paal.   Ook Lazio trof de paal voor de rust, als Immobile met een laagscherend schot de paal treft naast de verslagen Juventus doelman.  Dus een logische 0-0 ruststand was het gevolg.

Afbeelding

De 2e helft begint en in minuut 51 komt Juventus op voorsprong via een strafschop van Ronaldo.  Voorafgaand was er onbewust hands van Bastos, maar de VAR moest schieds Orsato helpen om de bal op de stip te leggen.

Enkele minuten later is er knullig balverlies van Luiz Felipe, Dybala neemt het geschenk aan, en gaat alleen voor doelman Strakosha.  Balletje opzij voor de inlopende Ronaldo die de 2-0 in het lege doel deponeert.

Afbeelding

Adekanye en Andre Anderson werden het veld ingestuurd om het tij te keren, maar de wissels brachten geen beterschap.  Pas in minuut 83 was er terug spanning.  Verdediger Bonucci trapt Immobile onderuit.  Strafschop Lazio en Immobile zelf scoort zijn 30e van het seizoen.

Afbeelding

Kort nog voor het einde tevens de eerste speelminuten voor youngsters Falbo en Raul Moro, maar dit was eerder voor de statistieken, om zo de jongelingen hun eerste A-cap te geven in het duel tegen Juventus.

Eindstand in Turijn bleef bij die 2-1, een finale streep door de rekening voor Lazio’s Scudetto dromen, enkel een lach bij topschutter Ciro Immobile kon eraf.  Hij staat zij aan zij op kop van de Serie A, samen met Ronaldo, beiden goed voor 30 doelpunten na 34 speeldagen.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s