SERIE A : Preview Juventus v Lazio

Speeldag 34 sluiten Juventus en Lazio af in Turijn op maandagavond.  Voor de Corona-crisis werd deze wedstrijd met stip aangeduid als het titelduel om de Scudetto.  Maar Lazio’s 7 op 21 punten na de herstart, heeft de ploeg zich uit het spoor van Juve gezet, met een achterstand van 8 punten.

Afbeelding

Enig pluspunt is dan dat Lazio dit seizoen Juventus tweemaal kon verslaan, thuis in de Serie A werd het 3-1, en eind december 2019 won het de Supercoppa met dezelfde cijfers.

Afbeelding

Bij Lazio kan coach Inzaghi niet rekenen op 9 spelers.  Geen Luis Alberto, Jony, Leiva, Marusic, Correa, Raul Moro, Lulic en Radu, met daarnaast nog de geschorste Patric.  Dus voor doelman Strakosha heeft Lazio maar 4 verdedigers beschikbaar, Acerbi samen met Luiz Felipe en Bastos lijken de basiself te halen.  Enige wisselmogelijkheid is dan Vavro die op de bank begint, alsook Armini uit de Primavera.

Lazio, ancora niente prove tattiche: Bastos pronto per la Juve

Zonder Correa in de aanval, blijven enkel Caicedo en Immobile over in de basiself, met Adekanye als enige aanvaller op de bank.  Op het middenveld is er dan nog Parolo of Cataldi met Milinkovic en Anderson, met op de flanken Lazzari en Lukaku.

Afbeelding

Bij Juventus geen Bernardeschi door schorsing, en Chiellini in de defensie.  Verder heeft coach Sarri geen selectieproblemen, en zullen Dybala en Ronaldo moeten zorgen voor de kansen bij Juventus.

Afbeelding

Door de puntendeling in Roma v Inter volstaat voor Lazio nog 2 punten om zich van Champions League te verzekeren.  Dus met een halve ploeg gaan stunten in Turijn zou deze missie doen slaan.  Zo niet bij de volgende wedstrijd thuis tegen Cagliari.

Zenit - OL : Daniele Orsato to referee

Scheidsrechter is dhr. Daniele Orsato uit Schio, hij fluit de aftrap op maandagavond 21:45 uur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s