SERIE A : Lazio tuimelt naar 3e plaats na doelpuntloos duel

UDINESE v LAZIO 0-0

 Udinese en Lazio deelden de punten in de Dacia Arena, een droge 0-0 volstond voor Lazio om de negatieve reeks van 3 nederlagen om te zetten met een puntje en een clean-sheet.  Koploper Juventus speelde ook gelijk uit bij Sassuolo en door de winst van Atalanta, mag Lazio zich postvatten op de 3e plaats in de Serie A.

Na een degelijke 1e helft, viel Lazio in de 2e helft uit de wedstrijd en liet het een zeer vermoeide indruk na.  Coach Inzaghi is zich nu van bewust dat zijn team niet opgewassen is met 2 wedstrijden per week, en zijn beperkte opties in wisselmogelijkheden kosten hem punten.

Bij Lazio was er wel de terugkeer van Luiz Felipe in de defensie, naast Radu en Acerbi.  Thuisploeg Udinese liet Lazio domineren, maar tot scoren kwam het niet.  Spits Immobile en Lazzari vergaten hun kansjes af te werken, en op vrije trap van Luis Alberto was er bijna een own-goal van Udinese.  Maar Lazio bleef steken met de 0-0 tussenstand aan de rust.

In de tweede helft gaf Lazio een bleke indruk na en kwam de thuisploeg in de wedstrijd in een regenachtig Dacia Arena.  Udinese vergat te scoren via De Paul en Lasagna, die de Lazio defensie op snelheid nam.  En een kwartier voor het einde was Lazio doelman Strakosha de redder met een voetveeg op een schot van Becao.

Verse krachten bij Lazio werden dan Jony en Lukaku, maar zonder succes.  Ook mochten Cataldi, Anderson en Adekanye de tij doen keren, maar de 0-0 bleef staan.  Lazio ontsnapt nog in de 95e minuut aan een nederlaag, als De Paul de paal nog raakt bij de laatste aanval.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s