SERIE A: Lazio verliest opnieuw en mag Scudetto droom opbergen

LECCE v LAZIO 2-1

Afbeelding

Inzaghi en zijn Lazio gaan weer kopje onder tegen staartploeg Lecce, met een 2-1 nederlaag die de kampioenendroom weer even mag opbergen.  Dit in een wedstrijd vol met situaties, die uiteindelijk 117 minuten zou duren, in de Via del Mare.

Lazio kon niet winnen van staartploeg Lecce, dat 6 nederlagen op rij had hiervoor, in een wedstrijd bol van blunders, VAR momenten en Lecce doelman Gabriel als held.  Bij de Lazio basiself geen Milinkovic, wel Parolo die naast Leiva mag starten.

In de 1e helft kwam de VAR al driemaal tussen beiden, eerst bij een doelpunt van Mancosu, afgekeurd wegens hand.  Dan een vermeende strafschop voor Lazio, maar de VAR ziet geen vrijwillig handsbal.  Aan de overkant dezelfde situatie, bal op de arm van Patric, de VAR geeft Lecce een strafschop, maar Mancosu trapt knullig over het doel.

Ondertussen kwam Lazio vroeg op voorsprong in de 5e minuut, een geschenkje van de Lecce doelman, die een ontzette bal bij Caicedo afleverde.  De Ecuadoriaan nam het geschenk aan om de 0-1 in het lege doel te deponeren.

Maar sinds de herstart van de Serie A blijkt de zo solide defensie minder sterk te zijn.  Zo komt de 1-1 op het half uur, als Babacar vrijstaand kan koppen, naast de verslagen Lazio doelman Strakosha.  De voorzet kwam van Falco dit op aangeven van Lazio verdediger Acerbi die de bal te kort speelde.

Na de pauze zoekt Lazio de voorsprong, maar het is Lecce dat op 2-1 komt.  Verdediger Acerbi vergeet Lucioni te dekken, en hij scoort met zijn hoofd de 2-1 voorsprong binnen.

Lazio als een gebeten hond op zoek om de wedstrijd te kantelen, zoals tegen Fiorentina en Torino, maar zonder succes.  Topschutter Immobile laat de gelijkmaker liggen.  En Lecce doelman Gabriel heeft 3 mirakel reddingen in huis, om de 2-2 af te wenden.

In de 10 minuten blessuretijd krijgt bij Lazio Patric rood, de Spanjaard beet uit frustratie in de arm van Donati, en de VAR stuurde hem meteen naar de kant.  De 3e nederlaag in de 5e Corona wedstrijd is een feit en onomkeerbaar.

Afbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s